Ανακοίνωση του Συλλόγου «Αθηνά» για τη λειτουργία του θεάτρου Άλσους στο Πεδίον του Άρεως

Σύλλογος “Αθηνά” Πεδίον του Άρεως.

Η επαναλειτουργία του Άλσους τον Νοέμβριο του 2018, ύστερα από μία δεκαετία ερήμωσης, σηματοδότησε την αναστροφή της πορείας απαξίωσης του Πεδίου του Άρεως και την επανοικειοποίηση του χώρου από τους πολίτες.

Κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες κόσμου ήρθαν στην περιοχή μας το περασμένο καλοκαίρι για να παρακολουθήσουν μία άρτια θεατρική παραγωγή για «όλη την οικογένεια» και μαζί να δώσουν νέα ζωή στην περιοχή, αίροντας τον φόβο για την (υπαρκτή μέχρι τότε) ανομία και παραβατικότητα.

Ο Σύλλογος «Αθηνά» πιστεύει ακράδαντα ότι όπου υπάρχει ζωή και λειτουργίες, δεν υπάρχει εξαθλίωση και παρανομία.

Γι αυτό σταθήκαμε αταλάντευτα υπέρ της επαναλειτουργίας του Άλσους, όπως στεκόμαστε και υπέρ της επαναλειτουργίας της «Γαρδένιας» και του «Green Park».

Δηλώνουμε δε προς πάσα κατεύθυνση ότι όσοι κρύβονται πίσω από μία δήθεν «Κίνηση Πολιτών» και χρησιμοποιούν καταχρηστικά και αυθαίρετα την ονομασία τεσσάρων «συλλογικοτήτων», δεν εκφράζουν τον Σύλλογο «Αθηνά» και τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και των φίλων του Πεδίου του Άρεως.

Οι πιέσεις που ασκούν κρυφίως και δολίως (χωρίς να ανακοινώνονται δημόσια) σε Πολεοδομία, Αστυνομία, Δασαρχείο και Περιφέρεια Αττικής εναντίον της λειτουργίας του «Άλσους», της «Γαρδένιας» και του «Green Park» μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Το όραμά τους για μετατροπή του Πεδίου του Άρεως σε «αυτοδιαχειριζόμενο χώρο κατάληψης», όπως το οικόπεδο της οδού Ναβαρίνου, δεν είναι όραμα των κατοίκων και των φίλων του Πεδίου του Άρεως, παρά μόνο δικό τους.

Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο, φροντισμένο, λειτουργικό και ασφαλές Πεδίον του Άρεως για ΟΛΟΥΣ (παιδιά, μεσήλικες και ηλικιωμένους) και όχι για ολίγους ιδεοληπτικούς.  

Δ.Σ. Συλλόγου “Αθηνά” Πεδίον του Άρεως 22/11/2019.    

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts