‘Χρονόμετρο’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Κοίτα τώρα πώς μπορεί μια απλή, καθημερινή κίνηση, μηχανική, να σε κάνει να σκεφτείς διάφορα, αλυσίδες σκέψεων, συνειρμούς και ταξίδια στον χρόνο…

Προσπαθώ, ανεπιτυχώς, να ρυθμίσω κάτι στο κινητό μου τηλέφωνο. Ποτέ δεν τα κατάφερνα με την τεχνολογία, δηλώνω ανεπίδεκτη μαθήσεως. Ίσως κι απρόθυμη.

Εντοπίζω τη ρύθμιση του χρονόμετρου. Μα, πόσοι πια τη χρησιμοποιούν και γιατί; Τι χρειάζεται; Πού τρέχουν;

Με θυμάμαι μια ζωή να τρέχω. Βιαστική, να προλάβω το λεωφορείο, το πράσινο φανάρι, το τρένο, την πόρτα του ασανσέρ, τις προθεσμίες των εργασιών μου, των διαγωνισμάτων… Πάντα με την αγωνία να προλάβω. Να προλάβω… πριν. Πριν, τι;  Πριν χάσω ένα ραντεβού, πριν χάσω το λεωφορείο του προορισμού μου, πριν χάσω τη ζωή μου…

Όχι. Η ζωή δεν χάνεται έτσι. Χάνεται από δυνάμεις άλλες, υπέρτερες. Η ζωή ‘προλαβαίνεται’, κερδίζεται, αν είσαι δυνατός, αν δεν σταματήσεις να προσπαθείς.

Βάζω το χρονόμετρο. Ο χρόνος φτάνει στο τέλος του. Όχι, δεν κάνω απολογισμό τότε, όπως όλοι. Κάνω στα γενέθλιά μου, έχω καιρό ακόμη. Πρέπει να προλάβω, μέχρι το τέλος του χρόνου, να μου χαμογελάσω, να με συγχαρώ που άντεξα φέτος και να ευχαριστήσω για τα μαθήματα που πήρα. Είναι όμορφη η ζωή και γλυκιά. Και απρόβλεπτη και για δυνατούς λύτες. Κύκλοι κλείνουν, κύκλοι ανοίγουν. Τους ανοίγω εγώ. Και τους διεκδικώ, δίχως να φοβάμαι, πια.

Βάζω το χρονόμετρο. Η ζωή είναι μαραθώνιος, όχι κατοστάρι.

Βάζω το χρονόμετρο. Βαδίζω, βήματα ολόκληρα, όχι μισά. Όχι το άλλο μου μισό. Ποτέ δεν ήμουν μισή. Ήμουν ολόκληρη. Βαρέθηκα να ακούω για τα ‘έτερα ημίσεα’.

Βάζω το χρονόμετρο. Προλαβαίνω να με αγαπήσω, όπως μου αξίζει.

Υ.Γ.  Για τις φίλες μου. Νέες και παλιές. Με ευγνωμοσύνη.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Comments

comments

Related Posts

    Comments are closed.

    Recent Posts