O στολισμός του Πεδίου του Άρεως για τις γιορτές – photo spoiler

του Δημήτρη Καλαντζή.

Με τη μετακίνηση του κέντρου βάρους των εκδηλώσεων από το άγαλμα του Κωνσταντίνου στην κεντρική πλατεία του Άλσους, στα ανατολικά του Πάρκου, θα γιορτάσει φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το Πεδίον του Άρεως.

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στήθηκε στην πλατεία του Άλσους, όπως και μία εξέδρα που θα φιλοξενήσει τη συναυλία «φωτισμού» την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:00 με τους Stavento και τον Δημήτρη Μπάση. Στην πλατεία έχουν στηθεί ακόμα ξύλινα σπιτάκια και το γνωστό καρουζέλ (αλογάκια) που στήνεται κάθε χρόνο.

Στο πλάτωμα του αγάλματος του Κωνσταντίνου στήνεται το παγοδρόμιο και οι πάγκοι του παζαριού – μένει να δούμε εάν θα έχουμε και πάλι τα στρινγκ να ανεμίζουν πάνω από τα κεφάλια μας, τα ξεβουλωτικά βόθρων και τα υπόλοιπα… «χριστουγεννιάτικα δώρα».

Στο πλάτωμα του Μπότσαρη (πρώην πιάτσα πρεζεμπόρων) θα έχουμε τα συγκρουόμενα και μία «ρόδα» για τα μικρά παιδιά.

Οι διαφορές σε σχέση με πέρσι είναι:

Όσοι θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τις δωρεάν εκδηλώσεις που οργανώνει η Περιφέρεια, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να περνούν μέσα από το γιουσουρούμ, αλλά θα μπορούν να εισέλθουν στο Πάρκο από τις ανατολικές εισόδους του και την οδό Ευελπίδων.

Η Περιφέρεια υπόσχεται ότι θα έχει περισσότερες εκδηλώσεις από ποτέ για όλα τα γούστα και τις ηλικίες – το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Υπόσχεται ακόμα ότι το Πάρκο θα φωτιστεί γιορτινά σε όλο το μήκος ανάπτυξης των πάγκων και των ξύλινων σπιτιών.

Προς το παρόν, το σίγουρα θετικό για το Πεδίον του Άρεως είναι ότι αποκαταστάθηκε η λειτουργία του μόνιμου δικτύου φωτισμού στο μεγαλύτερο μέρος του Πάρκου που τον τελευταίο μήνα ήταν σε τραγική κατάσταση.

Και το άλλο θετικό είναι ότι οι μόνιμοι θαμώνες του Πάρκου, οι δρομείς, δεν έχουν αποθαρρυνθεί από τις διάφορες κατασκευές, αλλά συνεχίζουν τη ρουτίνα τους, έστω κι αν χρειάζεται να κάνουν… σλάλομ ανάμεσα σε μικρά εργοτάξια.  

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Πεδίου του Άρεως είναι μία κωνική κατασκευή με πυκνό φωτισμό. Το φεγγάρι δίπλα του, είναι ακόμα πιο όμορφο… DNK cc 2019
Στα δεξιά βρίσκεται η σκηνή όπου θα γίνουν οι συναυλίες. Στα αριστερά το σιντριβάνι που παραμένει άνυδρο εδώ και πάρα πολλά χρόνια… DNK cc 2019.
Το δέντρο και το καρουζέλ στο κεντρικό πλάτωμα του Άλσους. DNK cc 2019.
Η ρόδα στο πλάτωμα Μπότσαρη (πρώην πιάτσα πρεζεμπόρων) DNK cc 2019.
Εδώ θα στηθούν οι πάγκοι του γιουσουρούμ. Για ακόμα μία χρονιά, το πλακόστρωτο τρυπήθηκε για να στερεωθούν οι πάγκοι, ενώ υπάρχουν μέθοδοι που δεν προκαλούν ζημιές. DNK cc 2019.
Η σκηνή των εκδηλώσεων. DNK cc 2019.
Το παγοδρόμιο (ναι, αυτό που βλέπετε είναι το πλάτωμα του Κωνσταντίνου – αγνώριστο!) DNK cc 2019.
Κάτι μας λέει ότι ούτε και φέτος θα έχει “μικρό Χριστό” η φάτνη του Πάρκου. Πέρσι είχαν βάλει μία κούκλα “μωρουλίνι – κατρουλίνι”. DNK cc 2019.

 

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts