Μία απάντηση στις ειρωνείες της κυρίας Ρένας Δούρου

του Δημήτρη Καλαντζή.

Η τέως Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, ανήρτησε στις 9/12/2019 στον προσωπικό της λογαριασμό στο tweeter το εξής ειρωνικό σχόλιο (ακολουθείται η γραμματική και το συντακτικό της ανάρτησης):

«Ημερομηνία λήξεως την 26η Μαίου 2019, Κυριακή των περιφερειακών εκλογών είχε η «ευαισθησία» των (…) και λοιπών συγγενών, όπως ο μόνιμος αντιδήμαρχος (και με τον τέως και με τον νυν δήμαρχο), (…), Ή ο εξειδικευμένος «ΠεδίοΆρεως» δημοσιογράφος Δ.Καλαντζής, κ.α.. Πλέον, πέρα από χαμηλής έντασης αναρτήσεις, τώρα όλα πρίμα. Ο νέος Περιφερειάρχης δεν καλείται να… λογοδοτήσει. Μάλλον έτσι εννοούν τα γαλάζια διαπιστευτήρια οι αυτόκλητοι ιδιοκτήτες της οικολογικής ευαισθησία. Μάλλον και το Πεδίο του Άρεως ο ουρανός έγινε πιο γαλανός… Αχ αυτό το αόρατο χέρι της αγοράς, μέχρι και ουρανούς αλλάζει…»   

Απάντηση:

Η κοινότητα «Πεδίον του Άρεως ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ» και εγώ προσωπικά, με τη συναίσθηση του βάρους των σχεδόν 10.000 πολιτών που μας εμπιστεύονται στις προσπάθειες για να ξαναπάρει ζωή το Πεδίον του Άρεως, αποφασίσαμε να μην πάρουμε καμία θέση προεκλογικά υπέρ ή κατά του οποιουδήποτε υποψηφίου. Θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν το σωστό. Να μην προσδεθούμε σε κάποιο «άρμα», ευτελίζοντας έναν αγώνα που είναι βαθιά πολιτικός (για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου) αλλά ουδόλως κομματικός.  

Αντισταθήκαμε ακόμα και στον πειρασμό –κι ήταν μεγάλος- να κάνουμε τον απολογισμό της «θητείας Δούρου» μετά τις εκλογές. Να γράψουμε δηλαδή για τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων που δαπανήθηκαν στο Πεδίον του Άρεως χωρίς κανένα αντίκρισμα, για την αυταπόδεικτη ανεπάρκεια της Διοίκησης Δούρου να παρουσιάσει έργο ακόμα και για τα πιο απλά, στο να επιδιορθώσει, για παράδειγμα, τις πλάκες στις διαδρομές του Πάρκου για να μην τσακίζονται οι διαβάτες…

Δεν το κάναμε γιατί, ούτε απωθημένα είχαμε, ούτε θέλαμε να ξυλεύσουμε σε ένα πεσμένο δέντρο. Η κυρία Δούρου κρίθηκε από τους πολίτες και πήγε στο σπίτι της. Τελεία.

Εκείνο που είναι βαθύτατα λυπηρό και δεν μπορούμε να μην το σχολιάσουμε μετά τη χθεσινή της ανάρτησή, είναι ότι μετά από 5 χρόνια θητείας σε έναν κορυφαίο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μετά από μια εκλογική ήττα από τους πολίτες της Αττικής δεν κατάλαβε το παραμικρό, ούτε από Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε από τη σεμνότητα που οφείλει να δείχνει ο κάθε αιρετός προς τους πολίτες που υποτίθεται υπηρετεί.

Κλεισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της σε ένα παλάτι αλαζονείας, μεγάλων συμφερόντων και χρυσών συμβάσεων, αυλοκολάκων και στρατιών από τρολς που έδιναν τη μάχη της «δημόσιας εικόνας» της, δεν βρέθηκε ποτέ ανάμεσα σε πραγματικούς, καθημερινούς ανθρώπους να ακούσει τις αγωνίες, τις επιθυμίες και τα θέλω τους – πόσο μάλλον να σκύψει και να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους.

Επί 5 χρόνια δεν δέχτηκε να μιλήσει με κανέναν Σύλλογο, Πρωτοβουλία ή φορέα για το Πεδίον του Άρεως. Κι όταν το 2017 πήραμε την απόφαση να οργανώσουμε το «Φωτίζουμε το Πεδίον του Άρεως» με φαναράκια και φακούς, συγκεντρώνοντας 2.500 – 3.000 πολίτες και σπάζοντας τη σιωπή που είχε επιβάλλει η κυρία Δούρου σε όλα τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να καταλάβει ότι οι μέρες της «ασυλίας» της τελείωσαν, άρχισε να βυσσοδομεί εναντίον Πολιτών (με κεφαλαίο το Π), εξαπολύοντας τα πληρωμένα τρολς της για να μας κατασυκοφαντήσουν, ως πολιτικούς της αντιπάλους, «θεατρίνους» και… «παρκολόγους».

Στον αυτοαναφορικό κόσμο της κυρίας Δούρου δεν υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι που ενδεχομένως να έχουν διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις από εκείνη. Υπάρχουν μόνο ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ που δεν την εκθειάζουν και γι αυτό πρέπει να εξουδετερωθούν με διαβολές και συκοφαντίες.

Πόσο λυπηρός είναι αυτός ο χουλιγκανικός κόσμος…

Υ.Γ. Ο ουρανός είναι πάντα γαλανός, οι ψυχές όμως ενίοτε είναι γκρίζες – αν όχι κατάμαυρες.

Υ.Γ.2 Η ένταση των αναρτήσεών μας είναι ανάλογη με τους αποδέκτες. Όταν μας ακούν, μιλάμε. Όταν δεν θέλουν να μας ακούσουν, τότε ουρλιάζουμε. Όπως αναγκαστήκαμε να κάνουμε στη δική σας περίπτωση επειδή είχατε τα αφτιά σας σφραγισμένα.     

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts