‘Ζάχαρη και κανέλα’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Δεν είναι ανασκόπηση της χρονιάς. Είναι η γεύση που μου αφήνει στο στόμα, η πιο ενδιαφέρουσα, ίσως, χρονιά μου, μετά από πολλά χρόνια.

Γεύση ζαχαρένια, από τους ανθρώπους που γνώρισα και απάλυναν τις οξείες γωνίες μου, γλύκαναν τις πικρές μου στιγμές. Είμαι ευγνώμων!

Γεύση κανέλας, που αγαπώ πολύ. Με μια ηδονική πικρία στο τέλος. Για όσους και όσα με άφησαν μετέωρη και απογοητευμένη. Για τις δυσάρεστες ανατροπές μας που, ωστόσο, αποδεικνύονται δημιουργικές και ανανεωτικές, πέρα από διδακτικές.

 Ο συνδυασμός τους, όμως, δίνει μια υπέροχη γεύση που σε κάνει να ταξιδεύεις, να ονειρεύεσαι και, κυρίως, να θες να δοκιμάζεις ό,τι σου επιφυλάσσει η ζωή. Και, πιστέψτε με, είναι πλείστες οι ανατροπές της. Ευχάριστες και μη…

Και, όπως μου είχε πει ένας καλός φίλος σε δύσκολη περίοδο της ζωής μου, ‘ο αγώνας για τη ζωή συνεχίζεται’.

Εύχομαι σε όλες και όλους, το 2020 να έχει πιο πολλή γλύκα και ηρεμία, ουρανό ξάστερο, φωτεινές στιγμές αγάπης και έρωτα, αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης.

Ειρήνη στις καρδιές όλων μας! Καλότυχη, ζαχαροζυμωμένη χρονιά!

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts