10.000 φίλοι για τη σελίδα Πεδίον του Άρεως ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ !

του Δημήτρη Καλαντζή.

Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για την εμπιστοσύνη των 10.000 πολιτών στη σελίδα «Πεδίον του Άρεως το Πάρκο μας» που ξεκίνησε από μία μικρή παρέα κατοίκων για να εκφράσει τις αγωνίες και τις επιθυμίες τόσων πολλών ανθρώπων και να διεκδικήσει το αυτονόητο: ένα Πεδίον του Άρεως φροντισμένο, ασφαλές και λειτουργικό για παιδιά, νέους, μεσήλικες, ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, χωρίς αστερίσκους, φραγμούς και εμπόδια.

Στα τρία χρόνια της δράσης μας καταφέραμε πολλά, αποτρέψαμε περισσότερα, σημειώσαμε μικρές νίκες και ήττες αλλά δεν το βάλαμε κάτω, παρά τις απειλές, τις συκοφαντίες και τον πόλεμο, αρχικά από φορείς της εξουσίας και κατόπιν από ανθρώπους που υποτίθεται ενδιαφέρονταν για το Πάρκο.  

Φέραμε στο προσκήνιο την εξαθλίωση και ερήμωση του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου της Αττικής που οι διάφοροι «υπεύθυνοι» χρησιμοποιούσαν μέχρι το 2018 για να κρύβουν το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης στην Αθήνας. Κάναμε δεκάδες ρεπορτάζ, σχόλια, βίντεο και αναρτήσεις που οι φίλοι της σελίδας, τούς έδωσαν δύναμη με τις κοινοποιήσεις τους, και έτσι έγιναν ενοχλητικές για τους υπεύθυνους, αναγκάζοντάς τους να αναλάβουν δράσεις.

Με την κορυφαία κίνηση του «Φωτίζουμε το Πεδίον του Άρεως», όπου 2.500 πολίτες με φακούς και φαναράκια φώτισαν τα σκοτάδια του Πάρκου μας, έγινε η αρχή του τέλους της ηττοπάθειας των πολιτών και ξεκίνησε η διεκδίκηση των αυτονόητων.

Η ασφάλεια ήρθε στο Πάρκο, η φροντίδα του πρασίνου και της καθαριότητας δεν έχει πια καμία σχέση με αυτή που υπήρχε πριν από δύο χρόνια. Σαφώς υπάρχουν πολλά πολλά  περισσότερα να γίνουν, όπως χρειάζεται και να διασφαλιστούν κάποιες υποδομές που επιτέλους λειτούργησαν, όπως το “Άλσος” (πρώην Οικονομίδη) και η “Γαρδένια“, οι οποίες υποδομές, παρά την υποδειγματική επαναλειτουργία τους, έχουν μπει στο στόχαστρο μίας ομάδας με θολά χαρακτηριστικά και ακόμα θολότερες επιδιώξεις.  

Κορυφαία ήττα σε αυτά τα χρόνια, ήταν η αποτυχία του εγχειρήματος «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως» των τεσσάρων συλλογικοτήτων και των ενεργών πολιτών να ξεπεράσουν όλοι τις πολιτικές και κομματικές τους κατευθύνσεις και να εργαστούν μαζί για το καλό του Πάρκου. Δυστυχώς μία μικρή μειοψηφία του αρχικού σχήματος, με… μεταπτυχιακά στις ίντριγκες και το παρασκήνιο, κατάφεραν να διαλύσουν το σχήμα, αναγκάζοντας όλα τα αρχικά μέλη να αποχωρήσουν. Δίχασαν, διέσπασαν, συκοφάντησαν, προέβησαν σε πάσης φύσεως ασχήμιες, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφεραν να απαξιώσουν συνολικά όσους πολίτες αγωνίζονται για το Πεδίον του Άρεως, όπως είχαν κάνει την εποχή της Ανάπλασης.

Είμαστε παρόντες, όπως παρόντες είναι οι: Σύλλογος «Αθηνά» Πεδίον του Άρεως και «Κίνηση Γονέων για το Πεδίον του Άρεως», χωρίς κρυφές ατζέντες, χωρίς απωθημένα πολιτευτών, χωρίς κυνήγι μαγισσών και χωρίς προκαταλήψεις για να πούμε ένα «μπράβο» σε κάθε καλό βήμα που γίνεται στο Πεδίον του Άρεως, αλλά και να στηλιτεύουμε κάθε ολιγωρία ή πισωγύρισμα.  

Η σελίδα «Πεδίον του Άρεως ΤΟ ΠΑΣΚΟ ΜΑΣ» ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει οποιαδήποτε εξάρτηση από κομματικά, οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα.

Και θα συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό (και ρομαντισμό) να μάχεται μόνο για το Πάρκο μας, τον δημόσιο χώρο, τις γύρω γειτονιές και την πόλη, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν άλλον παρά μόνο στους πολίτες με τις ίδιες αξίες.   

Σύντομα θα ανακοινώσουμε και νέες πρωτοβουλίες που ελπίζουμε να αγκαλιάσετε.

Σας ευχαριστούμε για όλη τη μέχρι τώρα υποστήριξη και ελπίζουμε σε ακόμα μεγαλύτερη στο μέλλον!

Οι πολίτες έχουμε τη δύναμη, αρκεί να το καταλάβουμε, κλείνοντας τα αυτιά μας στους πάσης φύσεως «πονηρούς» που μας θέλουν διχασμένους, τσακωμένους και τελικά ανίσχυρους.

Για τη σελίδα,
Δημήτρης Καλαντζής.   

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts