Ο πατέρας από το ΚΕΘΕΑ Στροφή που συγκλόνισε στην Ημερίδα

του Δημήτρη Καλαντζή.

Στην Ημερίδα «Γειτονιές χωρίς πιάτσες Ναρκωτικών – Επιλέγουμε Αθλητισμό, επιλέγουμε Ζωή!» ακούστηκαν πολύ σημαντικές εισηγήσεις και τοποθετήσεις από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, ωστόσο η παρέμβαση που συγκλόνισε όλους και έκανε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Πανελληνίου να πλημμυρίσει από ενσυναίσθηση, ήταν εκείνη ενός πατέρα από το ΚΕΘΕΑ Στροφή. Ενός απλού ανθρώπου, χωρίς ρητορική δεινότητα ή προετοιμασμένο στο χαρτί λόγο:

«Να σας συστηθώ, λέγομαι Μ. και είμαι στο πρόγραμμα εδώ και ενάμιση χρόνο με τον γιό μου, τον Γ. Ο Γ. ήταν ένα πολύ ζωντανό παιδί αλλά η χρήση τον έφερε στα τελευταία σκαλοπάτια. Από το καλοκαίρι του ’18 είμαστε στη ΣΤΡΟΦΗ. Και είμαστε καθαροί. Όταν λέω «καθαροί», βάζω μέσα κι εμάς, τους γονείς, γιατί κι εμείς ακολουθούμε το θεραπευτικό μας πρόγραμμα. Όπως με βλέπετε, είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό. Παρόλα αυτά, τον τελευταίο χρόνο, παίζω ποδόσφαιρο μαζί με τα παιδιά. Δεν είμαι ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Αλλά προσπαθώ να σταθώ στο ύψος των αναγκών. Είναι ο τρόπος για να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο που δεν πέρασα με τον Γ..  Είναι ο τρόπος για να είμαι «παρών» στην πορεία της απεξάρτησής του. Είναι ο τρόπος μου να μην παρακολουθώ παθητικά. Γιατί, ξέρετε, ο δρόμος είναι μακρύς. Και δύσκολος. Αλλά είναι δρόμος ελπιδοφόρος. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε καθαρά χρόνια. Και εμείς, και τα παιδιά μας. Σας ευχαριστώ.»

(Δυνατά και παρατεταμένα χειροκροτήματα)

Είναι ο δρόμος που χρειάζεται στήριξη από όλους μας.
Πολίτες, θεσμούς και πολιτεία.
Η τοξικοεξάρτηση μπορεί να ηττηθεί.

«Γειτονιές χωρίς Πιάτσες Ναρκωτικών – Επιλέγουμε Αθλητισμό, Επιλέγουμε Ζωή!», Πανελλήνιος Γ.Σ., 18/01/2020. Διοργάνωση: Πανελλήνιος Γ.Σ., Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Διαμερίσματος, Πεδίον του Άρεως ΤΟ  ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ.

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

    Comments are closed.

    Recent Posts