Έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στις κυβερνήσεις: διενεργήστε τεστ – εξοπλίστε τα νοσοκομεία σας

Μήνυμα του γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus στις 25/03/2020. *

Έχουμε ήδη χάσει περισσότερες από 16.000 ζωές. Γνωρίζουμε ότι θα χάσουμε περισσότερες – πόσες περισσότερες, θα καθοριστούν από τις αποφάσεις που λαμβάνουμε και τις ενέργειες που κάνουμε τώρα.

Για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του COVID-19, πολλές χώρες έχουν εισαγάγει πρωτοφανή μέτρα, σε σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά κόστη που κλείνουν τα σχολεία και τις επιχειρήσεις, ζητώντας από τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι και να μένουν ασφαλείς.

Ζητώντας από τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι τους, αγοράζουμε χρόνο και μειώνεται η πίεση στα συστήματα υγείας.

Αλλά από μόνα τους, αυτά τα μέτρα δεν θα σβήσουν τις επιδημίες.

Το σημείο αυτών των ενεργειών είναι να καταστεί δυνατή η λήψη ακριβέστερων και στοχοθετημένων μέτρων για την παύση της μετάδοσης και τη διάσωση ζωών.

Καλούμε όλες τις χώρες που έχουν εισαγάγει τα αποκαλούμενα μέτρα “κλειδώματος” (lockdown) να τα χρησιμοποιήσουν αυτή τη φορά για να επιτεθούν στον ιό.

Δημιουργήσατε ένα δεύτερο παράθυρο ευκαιρίας. Το ερώτημα είναι, πώς θα το χρησιμοποιήσετε;

Υπάρχουν έξι βασικές ενέργειες που προτείνουμε.

Πρώτον, επεκτείνετε, εκπαιδεύστε και αναπτύξετε το εργατικό δυναμικό της υγειονομικής περίθαλψης και της δημόσιας υγείας.

Δεύτερον, εφαρμόστε ένα σύστημα για να βρείτε κάθε υποψία κρούσματος σε κοινοτικό επίπεδο.

Τρίτον, αύξηση της παραγωγής, της ικανότητας και της διαθεσιμότητας των τεστ για κορωνοϊό.

Τέταρτον, προσδιορίστε, προσαρμόστε και εξοπλίστε τις εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιήσετε για τη θεραπεία και την απομόνωση των ασθενών.

Πέμπτον, αναπτύξτε ένα σαφές σχέδιο και διαδικασία για την απομόνωση των επαφών.

Και έκτον, επαναπροσδιορίστε ολόκληρη την κυβέρνηση για την καταστολή και τον έλεγχο του COVID-19.

Αυτά τα μέτρα είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταστολή και τη διακοπή της μετάδοσης, έτσι ώστε όταν αρθούν οι περιορισμοί, ο ιός δεν θα αναζωπυρώνεται.

Τα επιθετικά μέτρα για την εξεύρεση, την απομόνωση, τη δοκιμή, τη θεραπεία και την ανίχνευση δεν είναι μόνο η καλύτερη και ταχύτερη διέξοδος από ακραίες κοινωνικές και οικονομικές επιφυλάξεις – είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψή τους.

* Ανακοίνωση Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 25/03/2020.

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts