Το γράμμα του κορωνοϊού προς την ανθρωπότητα – Αξίζει να το διαβάσετε

Γεια σας, είμαι o Covid-19,
Πολλοί από εσάς με γνωρίσατε απλώς ως κορωνοϊό, και είμαι ένας ιός. Συγγνώμη για την απότομη γνωριμία μας, αλλά έτσι είμαι εγώ: δεν ενημερώνω από πριν για το πότε θα εμφανιστώ και πόσο ισχυρή θα είναι η παρουσία μου στον κόσμο σας.

Γιατί είμαι εδώ; Λοιπόν, ας πούμε ότι είμαι εδώ επειδή βαρέθηκα να σας βλέπω να παλινδρομείτε αντί να εξελίσσεστε, βαρέθηκα να σας βλέπω να καταστρέφετε τον πλανήτη, βαρέθηκα να βλέπω πως συνδέεστε ο ένας με τον άλλον, βαρέθηκα τη βία σας, τους πολέμους, τις διαπροσωπικές σας συγκρούσεις, τις προκαταλήψεις σας.

Βαρέθηκα τον κοινωνικό σας φθόνο, την απληστία σας, την υποκρισία σας, τον εγωισμό σας, βαρέθηκα τον λίγο χρόνο που αφιερώνετε στον εαυτό σας, στις οικογένειές σας, κουράστηκα από τη μικρή προσοχή που δίνετε στα παιδιά σας, κουράστηκα από το πόσο επιφανειακοί είστε, κουράστηκα από τη σημασία που δίνετε σε περιττά πράγματα αντί για τα ουσιώδη.

Κουράστηκα από την ξέφρενη αναζήτησή σας για το πιο όμορφο φόρεμα, το τελευταίο μοντέλο smartphone, την πιο όμορφη μηχανή. Κουράστηκα από τις προδοσίες σας, κουράστηκα από την παραπληροφόρησή σας, κουράστηκα από τον μικρό χρόνο που περνάτε επικοινωνώντας μεταξύ σας, κουράστηκα από τις συνεχείς καταγγελίες σας, όταν δεν κάνετε τίποτα για να βελτιώσετε τη ζωή σας.

Βαρέθηκα να σας βλέπω να τσακώνεστε για ανούσιους λόγους, να υποστηρίζετε πολιτικούς που δεν σας εκπροσωπούν σωστά, βαρέθηκα να βλέπω να σας προσβάλλουν, βαρέθηκα να σας βλέπω ακόμα και να σκοτώνεστε για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα…

Ξέρω, θα είμαι σκληρός μαζί σας, ίσως πάρα πολύ, αλλά δεν λογαριάζω τίποτα… Είμαι ένας ιός. Η δράση μου θα σας κοστίσει ζωές, αλλά θέλω να καταλάβετε μια για πάντα ότι πρέπει να αλλάξετε πορεία… για το δικό σας καλό.

Το μήνυμα που θέλω να σας δώσω είναι απλό. Ήρθα για να σας πω ότι τίποτα από αυτά που κάνετε δεν έχει αξία, παρά μόνο ένα: Η ΖΩΗ.

Η δική σας ζωή, η ζωή των παιδιών σας, η ζωή των αγαπημένων σας, οι ζωές που τώρα πρέπει να φροντίσετε και να προστατεύσετε.

Σας έκανα να κλειδωθείτε και να απομονωθείτε στα σπίτια σας, μακριά από τους γονείς σας, τους παππούδες σας, τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας, για να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η αγκαλιά, η ανθρώπινη επαφή, ο διάλογος, η χειραψία, το βράδυ με τους φίλους, η βόλτα στο κέντρο της πόλης, ένα δείπνο σε κάποιο εστιατόριο ή μια διαδρομή στο πάρκο…

Ήθελα ακόμα να σας δείξω ότι είστε όλοι ίσοι. Δεν διαφέρετε καθόλου απέναντί μου. Πλούσιοι και φτωχοί, εργάτες και επιστήμονες, επώνυμοι και «ανώνυμοι». Δεν υπάρχει καμία διάκριση μεταξύ σας.

Μπορεί να είμαι περαστικός από τη ζωή σας, αλλά τα συναισθήματα εγγύτητας και συνεργασίας που δημιούργησα, θα πρέπει να διαρκέσουν για πάντα.

Ζήστε τη ζωή σας όσο το δυνατόν πιο απλά, περπατήστε σιγά-σιγά, αναπνεύστε βαθιά, κάντε καλό, γιατί το καλό θα επιστρέψει πάντα σε εσάς, απολαύστε τη φύση, κάνετε ό, τι σας αρέσει, αλλά δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για να μην εξαρτάστε από τίποτα υλικό. Αποθεώστε την ουσία της ζωής.

Όταν θα γιορτάσετε, εγώ θα έχω φύγει αλλά να θυμάστε: μην προσπαθείτε να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι μόνο όταν είμαι εγώ παρών…

Αντίο σας.

  • Το «γράμμα του κορωνοϊού προς την ανθρωπότητα» πρωτο-εμφανίστηκε σε ιταλικά sites και πλέον μεταφράζεται σε όλες τις γλώσσες του κόσμου από ανώνυμους κομιστές του.
The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts