Οι οδηγίες του CDC για τη χρήση των Πάρκων κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο μεγαλύτερος Oργανισμός Eλέγχου και Πρόληψης ασθενειών παγκοσμίως, το CDC (Centers for Disease Control and Prevention) έβγαλε οδηγίες, καλώντας τον κόσμο να αθληθεί σε δημόσιους χώρους πρασίνου και Πάρκα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα.

Συγκεκριμένα το CDC αναφέρει:

Η διατήρηση της σωματικής δραστηριότητας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε το μυαλό και το σώμα σας υγιές. Σε πολλές περιοχές, οι άνθρωποι μπορούν να επισκεφθούν πάρκα, μονοπάτια και ανοιχτούς χώρους ως έναν τρόπο να ανακουφίσουν το άγχος τους, να πάρουν λίγο φρέσκο ​​αέρα και βιταμίνη D, να μείνουν ενεργοί και να συνδεθούν με άλλους.

Πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε:

Παρόλο που αυτοί οι χώροι προσφέρουν οφέλη για την υγεία σας, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους από τον COVID-19.

Κάντε (do):

  • Επισκεφτείτε το Πάρκο που είναι κοντά στο σπίτι σας
  • Μείνετε τουλάχιστον 6 πόδια (2 μέτρα) μακριά από τους άλλους, εφαρμόζοντας την “κοινωνική αποστασιοποίηση”. Καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα αντισηπτικό για την περίπτωση που χρειαστείτε να χρησιμοποιήσετε τουαλέτες.
  • Χρησιμοποιήστε με σύνεση τις πισίνες που τυγχόν διαθέτει ο χώρος. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο COVID -19 μπορεί να μεταδοθεί από το νερό στον άνθρωπο. Προτιμήστε πάντως τις πισίνες που καθαρίζονται με χλώριο ή βρόμιο και σε κάθε περίπτωση κρατήστε τις αποστάσεις μεταξύ σας και των άλλων κολυμβητών.

Μην κάνετε (don’t):

  • Μην επισκεφτείτε Πάρκα εάν είστε άρρωστος ή έχετε εκτεθεί πρόσφατα στον COVID-19
  • Μην επισκεφθείτε πάρκα με πολυκοσμία (crowded).
  • Μην κάνετε χρήση των παιδικών χαρών.
  • Μην κάνετε χρήση ζεστής μπανιέρας, ιαματικών λουτρών, ή θαλάσσιων πάρκων για παιδιά.
  • Μη συμμετέχετε σε οργανωμένες δραστηριότητες ή αθλήματα.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID -19 OTAN ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ.

Centers for Disease Control and Prevention

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts