‘Ανακαλύπτω, ανατρέπω’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Στην αρχή είναι μια σκέψη φευγαλέα, αεράκι μικρό που περνάει δίπλα σου δίχως να το νιώθεις. Λίγο μετά, αρχίζεις να το γνωρίζεις, να χαμογελάς στην αίσθησή του. Αργότερα, το απολαμβάνεις, μέχρι που, ασυνείδητα, αναζητάς το χάδι του, σαν παρέα, σαν άκουσμα…

Σιγά σιγά, η μικρή αυτή ανακάλυψη παίρνει άλλη μορφή, εισέρχεται λάθρα στην καθημερινότητά σου, γίνεται παρέα σου, έως ότου εξελιχθεί σε ανατροπή.

Τρέπω, επιτρέπω, ανατρέπω, αποτρέπω, εκτρέπω, λέξεις σύνθετες, με την ουσία να μένει ίδια. Τρέπω.

Τρέπω τη ζωή μου, το μυαλό μου, την ψυχή μου σε νέες εικόνες, μορφές, ψυχές.

Επιτρέπω σε κάτι νέο να πάρει χώρο και χρόνο δικό μου, να ανταλλάξω μαζί του κύκλους εμπειριών.

Ανατρέπω σχέδια, λόγια, εξηγήσεις, παρεξηγήσεις, μέχρι να φτάσω εκεί που ήθελα.

Αποτρέπω την προσέγγιση όσων με διέψευσαν.

Εκτρέπω εσκεμμένα διαδρομές λανθασμένες, τοπία που, πλέον, φαντάζουν ξένα.

Κλίνω: η ανατροπή, της ανατροπής, την ανατροπή. Συνήθως σε βρίσκει ανοχύρωτο , απροετοίμαστο, αλλά, αν ήσουν αλλιώς, δε θα λεγόταν ανατροπή. Θα ήταν μια πορεία με βήματα γνώριμα, προσχεδιασμένα, πορεία προδιαγεγραμμένη.

Ανακαλύπτω κάτι που μου ανατρέπει την πορεία σκέψης, τα συναισθήματα. Η ζωή ξέρει καλύτερα.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts