‘Το κοχύλι’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Μεσημέρι Σαββάτου, σε πολυκατάστημα παιχνιδιών, αναζητώντας κάτι περιττό, της καθημερινότητας, εντόπισε σ’ ένα ράφι, ένα μικρό, διακοσμητικό, γυάλινο μπουκάλι. Μια σταλιά, γεμάτο άμμο και κοχύλια μικρά. Το περιεργάστηκε, είδε την ευτελή τιμή του και το έβαλε στο καλάθι.

Γυρίζοντας σπίτι, προσπαθούσε να δει πού ταιριάζει καλύτερα, σε ποια θέση, τι φόντο. Ένιωθε χαρά γι’ αυτή τη στάλα θαλασσινής αύρας που θα είχε στο καθιστικό. Ή, μήπως, στο μπαλκόνι; Κοιτούσε προσεκτικά γύρω και το τοποθετούσε σαν κάτι πολύτιμο, σαν να ήταν παιδί μικρό που τόσο χαίρεται με το δώρο του.

Η εικόνα της πέρασε φευγαλέα από το μυαλό. Το χαμόγελό της, τα γαλαζοπράσινα μάτια της που, άλλοτε τα θυμόταν με λίγο γκρίζο χρώμα, άλλοτε με περισσότερο πράσινο. Αλλά με την ίδια λάμψη, την ίδια αγάπη που εξέπεμπαν.

Αναζήτησε τη φωτογραφία της. Ήταν εκεί, καθιστή, ντυμένη στα λευκά, χαμογελούσε, ήταν όμορφη, όπως πάντα, λίγο κουρασμένο το βλέμμα της, γαλαζοπράσινα τα σκουλαρίκια της τα μακριά. Πολύ της ταίριαζαν! Της  χάριζαν φως.

Ακούμπησε τρυφερά και απαλά το μικρό μπουκάλι θάλασσας δίπλα στη φωτογραφία της. Το πώμα είχε κολλημένο πάνω του ένα μεγάλο, λευκό κοχύλι. Τη φαντάστηκε να το κρατά και να γελά.

Ένα λευκό φως μπήκε στο δωμάτιο…

Υ.Γ. Για τη Μίνα.

Φωτογραφία ανάρτησης: Jose Maria Cuellar@flickr.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts