‘Σαν αγκαλιά’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Πρωί, νωρίς, πολύ νωρίς. Αργά βήματα, άνοιγμα κουρτίνας, βλέμμα στη γκρίζα, υγρή συννεφιά.

Πρωί, νωρίς, πολύ νωρίς. Χρειάζεται κάτι ζεστό, κάτι τονωτικό, κάτι για να πάει καλά η νέα μέρα. Καφές. Ζεστός, σκέτος, αρωματικός. Η ζεστή κούπα αγκαλιάζει τις αισθήσεις.

Πρωί, νωρίς, πολύ νωρίς. Άνοιγμα πόρτας, παραθύρων να μπει φρέσκος αέρας, να φύγουν οι μελαγχολικές σκέψεις της νύχτας, οι φοβίες, όσα έχει και δεν έχει. Το κρύο σε ξυπνάει και σε ενεργοποιεί.

Πρωί, νωρίς, πολύ νωρίς. Στην πόλη είναι ακόμη σκοτεινά, εσύ πού να βρίσκεσαι; Πίσω από τα φώτα, πίσω από την αλήθεια του παρόντος, τη φαινομενική. Ο κόσμος αγρίεψε, φοβήθηκε, είναι σε σύγχυση.

Πρωί, νωρίς, πολύ νωρίς. Κάτι ζεστό, να αγκαλιάσει τις αισθήσεις, όπως η κούπα του καφέ που τη σφίγγω. Μια αγκαλιά, ζεστή και σφικτή. Όπως παλιά. Αγκαλιά παρηγορητική, ελέους, καρδιάς, συγκίνησης, εμπιστοσύνης.

Πρωί, νωρίς, πολύ νωρίς. Μια αγκαλιά θεραπείας. Να αφήσει να ξεχυθούν σκέψεις και συναισθήματα. Και εαυτοί. Και να πάει καλά η μέρα.

Φωτογραφία ανάρτησης: Gustav Vigeland, Man Cradling Woman in His Arms, 1905. Photo: Yanan Li. Source: Τhielska Galleriet.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts