Επιστολή του Συλλόγου “Αθηνά” στην Περιφέρεια Αττικής για τους βανδαλισμούς στο Πεδίον του Άρεως

Σύλλογος “Αθηνά” Πεδίον του Άρεως, 29/12/2020

προς: Αντιπεριφερειάρχη κεντρικού τομέα Γιώργο Δημόπουλο

ΘΕΜΑ: Εκτεταμένοι βανδαλισμοί στο Πεδίον του Άρεως

Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Το πρωί της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου 2020 μέλη του Συλλόγου μας διαπίστωσαν εκτεταμένους βανδαλισμούς στα κολωνάκια φωτισμού της Υδάτινης Διαδρομής και την ξύλινη περίφραξη του σιντριβανιού της πλατείας του Άλσους. Συγκεκριμένα, άγνωστοι είχαν σπάσει τα κολωνάκια, καταστρέφοντας τις παροχές ρεύματος, και είχαν διαλύσει τμήματα των ξύλων στην περιφέρεια του σιντριβανιού, που, όπως μας έχετε ενημερώσει, βρίσκεται στη διαδικασία επαναλειτουργίας.

Οι βανδαλισμοί (συνημμένες φωτογραφίες) είναι μεγάλοι σε έκταση και δείχνουν οργανωμένο σχέδιο εναντίον της βελτίωσης της λειτουργίας του Πάρκου από άτομα που προφανώς δεν κινούνται από ενδιαφέρον για τον δημόσιο χώρο και το Πεδίον του Άρεως.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε:

  • Ποια μέτρα φύλαξης και προστασίας του Πεδίου του Άρεως υφίστανται σήμερα και, στην περίπτωση που υπάρχει οργανωμένη φύλαξη, πως δεν αντιλήφθηκε τους συγκεκριμένους βανδαλισμούς, ώστε να τους αποτρέψει εγκαίρως.
  • Ποια μέτρα θα πάρει η Περιφέρεια Αττικής ώστε να ενισχύσει τη φύλαξη στο Πεδίον του Άρεως που, λόγω της πανδημίας, συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο, ο οποίος έχει δικαίωμα να απολαμβάνει ένα καθαρό, φωτισμένο, περιποιημένο και απολύτως ασφαλές Πάρκο.

Μετά τιμής,
Σύλλογος “Αθηνά” Πεδίον του Άρεως

Πρόεδρος: Μανώλης Μπαχλιτζανάκης
Αντιπρόεδρος: Μπάμπης Σολδάτος
Γραμματέας: Δημήτρης Γεωργιάδης
Ταμίας: Στέφανος Αντωνακάκης
Μέλος: Γιάννης Γογώνης
Μέλος: Μαίρη Βότση
Μέλος: Δημήτρης Καλαντζής

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts