‘Επανεκτίμηση / επανεκκίνηση’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Ναι. Ήμουν τόσο σίγουρη ότι το 2020 θα ήταν μια πιο τυχερή χρονιά, αλλά κάποιος εκεί ψηλά σχεδίαζε κάτι διαφορετικό.

Δεν προτίθεμαι να κάνω απολογισμό. Το συνηθίζω στα γενέθλιά μου. Ένα είδος παρατήρησης, συμπεράσματος, κάτι σαν επίλογος στην έκθεση του έτους μού βγαίνει πιο αυθόρμητα.

Όσοι έχουμε νιώσει την αξία του δευτερολέπτου στη ζωή μας, θαρρώ πως μπορούμε να αντιληφθούμε καλύτερα τί σημαίνει φόβος και αγωνία για τη ζωή, αυτό το δευτερόλεπτο που κάνει τη διαφορά, την ανατροπή.

Ίσως ‘χρειαζόταν’ ένα γερό ταρακούνημα, να αφυπνιστούμε από την σιγουριά και την επανάπαυση, την αδράνεια και το δεδομένο… Αυτό το δεδομένο που σε χρόνο ασύλληπτο έγινε ζητούμενο και άλλαξε άρδην και συλλήβδην νοοτροπίες ετών. Το τίμημα ανεκτίμητο, σοκαριστικό.

Οι ευχές και τα λόγια, ας γίνουν πράξεις. Αλλαγή στη ζωή μας, επαναπροσδιορισμός όλων. Από την βόλτα με τον καφέ ανα χείρας, την ανάσα του καθαρού αέρα, το παραμικρό φως του ήλιου, τη ζεστή γουλιά καφέ νωρίς το πρωί, τον ταπεινό ανθισμένο θάμνο στον περίπατό μας… Όλα πολύτιμα!

Επανεκτίμηση, λοιπόν, του προσωρινού μας χρόνου, της προσωρινής μας υπόστασης, της αγκαλιάς που τόσο μηχανικά και τυπικά την προσφέραμε, αδιάφορα σχεδόν, τώρα μας έχει λείψει.  Η αφή που θεραπεύει, ζεσταίνει τη μοναξιά και την θλίψη.

Επανεκκίνηση, λοιπόν, με καλύτερους εαυτούς, να γίνουμε καλύτεροι στην πράξη, ν αγαπιόμαστε, να συγχωρούμε και να λέμε ‘ευχαριστώ’, από καρδιάς…

2021 ΟΥΣΙΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ!

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

    Comments are closed.

    Recent Posts