Επιστολή του Συλλόγου «Αθηνά» στον Περιφερειάρχη Αττικής: ο λόφος Φινόπουλου εκπέμπει SOS

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “Αθηνά” ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ

11/1/2021

Αξιότιμε κ.Πατούλη,                                                                                                    

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την κάποια πρόοδο που σημειώθηκε τελευταία στο Πεδίον του Άρεως, δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε τη συνεχιζόμενη κακή κατάσταση – εγκατάλειψη, θα λέγαμε, του λόφου Φινοπούλου.

Ο Σύλλογος «Αθηνά» Πεδίου Άρεως, που νοιάζεται τόσα χρόνια και γι’ αυτόν τον χώρο, κρούει σήμερα το σήμα κινδύνου, κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων.

Οι φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Περιμέναμε, μετά την επίσκεψή σας την 5η Φεβρουαρίου 2020, την υλοποίηση των δεσμεύσεων που μας δώσατε, αλλά και ενέργειες για σημαντικές και άμεσες παρεμβάσεις προς αποφυγή ατυχημάτων.                   

Μέχρι σήμερα, δυστυχώς, δεν υλοποιήθηκε κάτι από όσα μας είχατε πει. Αντιθέτως:

α) Το καμένο στέγαστρο του παλαιού ουζερί στέκει έρμαιο των ανέμων. Πολλά κεραμίδια έχουν πέσει και άλλα κρέμονται στον αέρα, έτοιμα να τραυματίσουν ανύποπτους περαστικούς. Το στέγαστρο αυτό πρέπει να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατόν.

 β) Κιγκλιδώματα που έχουν «μπαλωθεί» πρόχειρα με ασπροκόκκινες κορδέλες λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή σας, παραμένουν κατεστραμμένα με άμεσο κίνδυνο να γλιστρήσει κάποιο παιδί στην πλαγιά.

γ) Η περίφραξη επί της Βαλτινών, που είδατε σε τι κατάσταση βρίσκεται, έχει καταπατηθεί ολοκληρωτικά – καταστροφή βλάστησης – για τη συντομία της ανάβασης στον λόφο.

δ) Η αφαίρεση της ξύλινης κουπαστής σε πολλά σημεία του λόφου προκαλεί τον κίνδυνο ατυχήματος, αφού δεν μπορεί κάποιος περιπατητής – ιδιαίτερα εάν είναι ηλικιωμένος – να κρατηθεί από κάπου στην ανηφόρα ή την κατηφόρα.

ε) Στο πίσω μέρος του λόφου, και συγκεκριμένα επί της οδού Καλλίστης, ο δρόμος είναι περίπου στο ύψος του τοιχίου της περίφραξης, με συνέπεια κατά τις βροχερές ημέρες, μαζί με τα νερά, να παρασύρονται χώματα, πέτρες και μπάζα και να κλείνει ο δρόμος. Πέρσι είχε παρασυρθεί βράχος που έπεσε ευτυχώς μεταξύ των παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Το θέμα είχε συζητηθεί με τον κ. Δημόπουλο, ο οποίος είχε προτείνει την ανύψωση του τοιχώματος στην πλευρά αυτή του δρόμου.

 Οι παρεμβάσεις αυτές απαιτείται να γίνουν άμεσα πριν σημειωθεί ατύχημα.

Δεν θέτουμε το θέμα της συνολικής αναμόρφωσης του λόφου, όπως μας είχατε υποσχεθεί, προειδοποιούμε όμως για τυχόν ατυχήματα που μπορεί να γίνουν λόγω της πλήρους εγκατάλειψης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον χώρο.

Μετά τιμής,

Σύλλογος “Αθηνά” Πεδίου Άρεως

Πρόεδρος: Μανώλης Μπαχλιτζανάκης
Αντιπρόεδρος: Μπάμπης Σολδάτος
Γραμματέας: Δημήτρης Γεωργιάδης
Ταμίας: Στέφανος Αντωνακάκης
Μέλη: Γιάννης Γογώνης, Μαίρη Βότση, Δημήτρης Καλαντζής

Το καμένο στέγαστρο του παλαιού ουζερί – παγίδα τραυματισμών στον λόφο Φινόπουλου.
Το στέγαστρο, κοιτώντας από κάτω. Χρειάζεται άμεσα να απομακρυνθεί.
Τμήμα της προφυλακτικής περίφραξης του λόφου έχει υποχωρήσει – από κάτω είναι απότομη πλαγιά. Κάποιο παιδί ενεδεχομένως να χτυπήσει σοβαρά.
Παλαιότερα υπήρχε καλαίσθητη ξύλινη κουπαστή που διευκόλυνε την κίνηση των περιπατητών στη χωμάτινη διαδρομή. Αντί να επισκευασθεί, αφαιρέθηκε εντελώς. Προσέξτε τον κάδο σκουπιδιών που… κάνει παρέα στον κορμό του δέντρου, μακριά από το μονοπάτι. Λόφος Φινόπουλου.
The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts