‘ Κούπα καφέ ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Συνήθεια κοινή, πρωινή, απογευματινή, αγαπημένη ρουτίνα. Πολύ πρωινό ξύπνημα, εκεί, κατά τις έξι, συνήθεια σχολική, μικρή ανάσα πριν τα μαθήματα.

Ανοίγω πόρτες, παράθυρα, να μπει αέρας κρύος, να δροσίσει σκέψεις, να διώξει εφιάλτες, να δώσει ανάσα, ζωή. Βγαίνω στο μπαλκόνι, κοιτάζω την μικρή μου πόλη, τα βουνά, παίρνω ανάσα βαθιά, σκέφτομαι: ‘Ακόμη μια μέρα, ας προσπαθήσουμε ξανά’, και μπαίνω μέσα, ακούγοντας τον καφέ φίλτρου να βράζει.

Σκέτος, κλασικός, ή αρωματικός, με γεύση κανέλα, φουντούκι, σοκολάτα, χρώματα σκούρα, γεύσεις εξωτικές, κανέλα γλυκόπικρη, σαν τη ζωή μου/μας, με ηρεμεί, μυρίζει όμορφα, με ταξιδεύει.

Συνειρμοί, γεύσεις, αρώματα, εικόνες, σε μια κούπα καφέ. Κυλάει η ζεστή γουλιά μέσα μου, με τονώνει, με ξυπνάει, την αναζητώ για να με ηρεμήσει.

Κούπα καφέ. Έχω άπειρες. Αναμνηστικές από διακοπές, απλές από σούπερ μάρκετ, δώρα φίλων, αγορές δικές μου, μικρότερες, πιο μεγάλες, αλλά και μία αγαπημένη, που έφτιαξα, τυπώνοντας  μια ζωγραφιά που μου είχε στείλει στο mail, σαν παιχνιδάκι, με χρώματα αγαπημένα, πορτοκαλί και μωβ, να φτιάχνουν έναν όμορφο πανσέ.

Κούπα καφέ, η πρώτη μου παρέα κάθε πρωί, η ανάγκη και η ασφαλής μου συνήθεια…

Φωτογραφία ανάρτησης: AlphaPenguin@flickr.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts