‘ Συνειρμοί ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Γράφω. Σ’ ένα άδειο ‘χαρτί’ του υπολογιστή, γράφω, καταγράφω σκέψεις σκόρπιες, εικόνες που περνούν γρήγορα και φέρνουν με τη σειρά τους άλλες, μαζί με συναισθήματα.

Γράφω όσα βίωσα τις μέρες αυτές, ασυναίσθητα. Εικόνες ανθρώπων που άλλαξαν, που αποδομήθηκαν, αλλά και άλλες, με όσους ήρθαν κοντά, γελάσαμε, μοιραστήκαμε στιγμές και σκέψεις, χαμόγελα, χώρο και χρόνο.

Γράφω. Για τη δική μου εικόνα που, όσο περνάει ο καιρός, κοιτώντας πίσω, αναρωτιέμαι πόσο άλλαξα, πόσο αναλώθηκα και πόσο δέθηκα. Και αντιστρόφως. Όλοι έχουμε δύο όψεις. Δεν πειράζει. Ανθρώπινα όλα. Αλλαγή πλάνων, καραντίνα, ψυχική κόπωση, επιστροφές ανθρώπων, κατανόηση, αλλαγή οπτικής, μεγαλώσαμε πια, όλα τα βλέπουμε πιο απαλά, ίσως και όχι. Δίνουμε ευκαιρίες όταν συγχωρούμε τους άλλους και τον εαυτό μας, προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες, μόνο έτσι επιβιώνεις, τελικά.

Γράφω. Ξεκίνησα με κάτι άλλο, αλλά αποφάσισα να γράψω αυτόματα όποια σκέψη έρχεται μπροστά μου. Περπατώ, σκέφτομαι, κοιτώ το φως, τα χρώματα, πόσο άλλαξε η πόλη μου, εγώ, οι φίλοι, η εποχή, πώς γνώρισα ανθρώπους που μου χάρισαν το χαμόγελο, όταν δεν το περίμενα, αλλαγή, η ίδια λέξη, όσο μεγαλώνουμε, αλλάζουμε. Χρόνος, τρέχω, θυμάμαι, φεύγω, ανάμνηση, έρωτες, βλέμματα, καρδιά, περίπατος, μόνος, δρόμος, μαζί, θάλασσα, ηρεμία.

Γράφω. Τα παιδιά, το σχολείο, οι μαθητές, η χαρά, η αγάπη, το χαμόγελο, τρυφερότητα, κουράγιο, φωνές, αστεία, παρηγοριά, ελπίδα, μαζί, χρόνια, απογοήτευση, αξία, εκτίμηση, αναγνώριση.

Γράφω. Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα. Χρώμα, λουλούδια, βόλτα, ζεστασιά, παρέα, μόνο έτσι περνάει η ζωή, μοιράζομαι, μοναξιά, επαφή, χέρια, ανάσα, γαλήνη, ανακαλύπτω εαυτούς.

Γράφω. Για να ξεφύγω. Εξιλέωση. Μοιράζομαι. Αγάπη.

Φωτογραφία ανάρτησης: Rennett Stowe@flickr.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts