‘ Γενέθλια ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Πάντα μου άρεσε ο αριθμός 8. Μου άρεσε η στρογγυλάδα του, οι δύο μικροί κύκλοι, ο ένας πάνω στον άλλον. Περίεργο, η γιορτή μου είναι στις 8 Νοεμβρίου. Ευτυχής σύμπτωση. Τα γενέθλιά μου είναι στις 17 Φεβρουαρίου. 1+7= 8. Ευτυχής σύμπτωση εις διπλούν.

Βαρέθηκα να κάνω σχέδια γενεθλίων. Τα τελευταία χρόνια υπερφόρτωσα προσδοκίες που ναυάγησαν με τεράστια επιτυχία. Όσο μεγαλώνω, πιστεύω ότι τα γενέθλια είναι οι άνθρωποι που μας ‘σχηματίζουν’, έχουν δέσει τη ζωή τους μαζί μας. Είναι εκείνοι που μας γιορτάζουν, μας θεωρούν πολύτιμους, μας νοιάζονται και μας αγαπούν. Γι αυτό και μας θυμούνται, μας σκέφτονται και εύχονται αγνά και εγκάρδια.

Τα γενέθλιά μου είναι οι άνθρωποι που με αγάπησαν και με αγαπούν. Ίσως πιο πολύ απ’ όσο εγώ τον εαυτό μου. Όσο μεγαλώνω, διαπιστώνω ότι δεν ξέρω, τελικά, αν με πειράζει που περνάει ο χρόνος. Νομίζω ότι, μάλλον, δε με νοιάζει. Δεν τον πολυκαταλαβαίνω, κιόλας. Με νοιάζει που ο χρόνος με αλλάζει διαρκώς και αναθεωρώ εμένα πρώτα και μετά τους άλλους. Αυτό με ανανεώνει και μου δείχνει νέους δρόμους. Ακόμη κι αν αυτή η διαδικασία γίνεται επώδυνα.

Τα γενέθλιά μου θα είναι ήρεμα. Οι ευχές θα ηχήσουν πιο ουσιαστικές και ειλικρινείς. Πιο ώριμες, πιο απαλές, δίχως μεγαλοστομίες. Με ουσία. Ουσία, από το ρήμα ‘ειμί’, είμαι. Ίσως χάσαμε κάποτε την ουσία, το ‘είναι’ και πελαγοδρομήσαμε σε νερά αχαρτογράφητα. Δεν πειράζει. Πληρώθηκε και αυτό.

Όσο περνούν τα χρόνια, νιώθω ότι διασχίζω κύκλους ομόκεντρους με κατεύθυνση στο κέντρο. Όμορφη διαδρομή και δύσβατη. Αλλά και πόσο ενδιαφέρουσα. Ειδικά, αν οι συνοδοιπόροι είναι καρδιακοί.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts