‘Απώλειες και ¨απ’όλειες¨’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Σκέφτηκα να παίξω με τις λέξεις, με τις σκέψεις. Η απώλεια και… η ‘απ’ όλεια’, όλα όσα κινούνται γύρω μας και δεν προλαβαίνουμε να κατανοήσουμε. ‘Απ’ όλειες’: Όλα σε μια σύγχυση, πληροφορίες, μυστικά, σκέψεις, λόγια άρρητα, εικόνες που θα ήθελα, αλλά δεν… Άνθρωποι που τα έχουν/ έχουμε όλα, αλλά δεν… Άνθρωποι που τα είχαν/ είχαμε όλα , αλλά δεν…

Σκέφτηκα να παίξω με τις λέξεις, με τις σκέψεις. Απόλλυμι, απώλεσα, πανωλεθρία, όλεθρος, απώλλυν, χάνω και χάνομαι, όσα και σε όσους είχα επενδύσει χάθηκαν, μην επενδύεις σε ανθρώπους, όλα είναι παροδικά, ανθρώπινα, κύκλος τέλειος, αλλά και ατελής, βρίσκομαι στον κύκλο, αλλά επιθυμώ να είμαι εκτός, να παρατηρώ με ψυχραιμία, πλέον, όλα πιο ήρεμα και απαλά, αλλά και λεπτομερώς.

Σκέφτηκα να παίξω με τις λέξεις, με τις σκέψεις. ‘Όλα αλλάζουν και όλα ίδια μένουν’’, ή, μήπως όχι; Σκηνές καθημερινές, επανάληψη, ίδια λόγια, εικόνες, συναισθήματα, περνούν απαρατήρητα, ή έτσι υποκρινόμαστε. Όλα υπακούουν στους ίδιους κανόνες, όλα στην ίδια ‘μηχανή’ αλώνονται και καταναλώνονται, όλα κρύβονται και όλα φανερώνονται, ίσως, όμως, όχι όλες οι πλευρές.

Κάτι χάνουμε, κάτι κερδίζουμε, κάτι μας αιφνιδιάζει, κάτι μας γλυκαίνει, απαλύνει και όλα αρχίζουν ξανά. Λίγο απ’ όλα, όλα πάλι, καθ ολοκληρίαν. Παίζω με τις λέξεις. Προσπαθώ να μην τα χάσω όλα, να σταματήσω τις απώλειες όσων αγάπησα και επένδυσα. Κακή λέξη η επένδυση. Δίνει έναν τόνο καθαρά εμπορικό σε ψυχές. Και κακή ενέργεια. Τι σημαίνει επενδύω; Μόνο στον εαυτό μας μπορούμε και πρέπει. Οι άλλοι ίσως αποδειχθούν απώλειες και … ‘απ’ όλειες’.

Φωτογραφία ανάρτησης: Ralf Steinberger@flickr.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts