‘ Σαν άνεμος ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Οδηγώ, εκμεταλλευόμενη τον ήλιο, όταν μας επισκέπτεται στην πόλη μου, κάνοντας μικρές διαδρομές, προκειμένου να ξεφύγω από τις μηχανικές, επαναλαμβανόμενες κινήσεις και διαδρομές της καραντίνας, που όλους μας έχει εξοντώσει ψυχικά.

Βάζω δυνατά τη μουσική που αγαπώ, αναλόγως με τη διάθεσή μου. Άλλοτε τον ‘Μεγάλο Ερωτικό’ (που με γαληνεύει), άλλοτε κάποια αγαπημένα soundtracks, άλλοτε, πάλι, τίποτα.

Ανοίγω τα παράθυρα, για να νιώσω τον αέρα, παίρνω βαθιές ανάσες, εκπνέω με ανακούφιση βγάζοντας σκέψεις δύσκολες που, είτε παίρνουν αναβολή είτε φεύγουν, σαν άνεμος… ή, τουλάχιστον, φεύγουν για λίγο, μέχρι ένας νέος άνεμος τις ξαναφέρει μπροστά μου.

Σαν άνεμος φεύγει ο χρόνος, που, άλλοτε τον εξιδανικεύουμε, άλλοτε τον ισοπεδώνουμε, αναλόγως με όσα μας έχει χαρίσει: μαθήματα ζωής, ή χαρούμενες στιγμές.

Σαν άνεμος  πολλοί θα επιθυμούσαμε να ταξιδέψουμε μακριά, νιώθοντας ελεύθεροι. Πόσο πολύτιμο το επίθετο αυτό, πλέον, πόσες ευκαιρίες χαμένες για ταξίδια, χαρές, παρέες, ανεμελιά… Πόσες φορές έχω / έχουμε μετανιώσει για όλα όσα δεν κάναμε, δεν εκτιμήσαμε..

Σαν άνεμος, στιγμές και άνθρωποι. Φεύγουν, χάνονται, επανέρχονται αλλιώς, είμαστε αλλιώς, μπλέκονται όλα, ‘ο άνεμος κουβάρι’, όπως  είχε γράψει ο Διονύσης Χαριτόπουλος.

Σαν άνεμος…εύχομαι να φύγει όλο αυτό το γκρίζο που μας περιβάλλει .

Σαν άνεμος, πνοή ζωής…

Φωτογραφία ανάρτησης: chen yihua@flickr.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts