‘Φρενίτις’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Πολλές μέρες είχε κολλήσει στο μυαλό μου ο τίτλος αυτός. Όχι, δεν σχετίζεται με το ομότιτλο έργο του Χίτσκοκ. Σχετίζεται με όσα αντιλαμβάνομαι τον τελευταίο καιρό γύρω μου.

Ο τελευταίος μήνας μοιάζει να κύλησε τόσο γρήγορα, τόσο αργά και τόσο ανεπαίσθητα, που ακόμη και τώρα αναρωτιέμαι, πόσο έχει ο μήνας σήμερα. Πολλά γεγονότα, πολλή σύγχυση, κούραση (και ψυχική) και ένα κλίμα ανασφάλειας, αναμεμιγμένης με όνειρα.

Βιασύνη. Βιασύνη να προλάβουμε να ζήσουμε ένα διαφορετικό Πάσχα, βιασύνη να προλάβουμε το εμβόλιο, να απολαύσουμε το άνοιγμα της εστίασης, να προσέξουμε τον συγχρωτισμό, τα self tests, την επανέναρξη , για πολλοστή φορά, των σχολείων. Βιασύνη να χαρούμε τη θάλασσα, να οργανώσουμε τις διακοπές μας…

Πολλές οι πληροφορίες, οι απόψεις, η καθημερινότητα κυλάει προβλέψιμα κουραστικά, η αγωνία για τις Πανελλαδικές αποτελεί πια μια de facto κατάσταση, που, πάλι, έχει μια επικινδυνότητα λόγω του ιού…

Καλούμαστε να διαχειριστούμε  μια επισφαλή ανασφάλεια. Μια καθημερινότητα που ευελπιστεί σ’ ένα πιο χαλαρό καλοκαίρι, αλλά και πάλι, τίποτε δεν πρόκειται να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ψυχική ηρεμία, ή, έστω, έναν καθησυχασμό.

Κινούμαστε από φόβο. Φόβο μήπως χάσουμε κι άλλη από τη ζωή μας που ο ιός πάγωσε. Δεν ξέρω αν αυτό συνιστά σωστή συμπεριφορά, αν, δηλαδή, ο φόβος αποτελεί κίνητρο να ξαναρχίσει κάποιος κάτι . Ίσως για πολλούς λειτουργεί αφυπνιστικά. Για μένα, όχι. Εγώ, νομίζω ότι προσπαθώ να ισορροπώ επι ξυρού ακμής. Θεωρώ ότι ο φόβος  οδηγεί σε συμπεριφορές που, πιθανώς, θα επιφέρουν ακόμη πιο ακραίες καταστάσεις, οπότε ο κύκλος θα μοιάζει με αυτόν του Vertigo.

H φρην, της φρενός, ο σώφρων, ο άφρων, ο παράφρων, η σχιζοφρένεια..

Όλα είναι στο μυαλό, μου έλεγες. Έτσι…

Φωτογραφία ανάρτησης: Anna Pinta @flickr.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts