«Βουτιά»

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Στέκομαι ψηλά, κοιτάζω τον γαλανό ορίζοντα. Θάλασσα ήρεμη, απόχρωση λίγο γκρίζα, λίγο θολή, σαν ξεβαμμένη. Από πάνω μου ο ουρανός με χρώματα περίεργα, κάποιοι τα λένε μουντά, συννεφιά ανεπαίσθητη, βαμβάκι σταχτί. Χρώματα καμβά που ηρεμούν, δε με μελαγχολούν. Γαλάζιο και γκρι, σε συμφωνία απαλή, βελούδινη, θες να την αγγίξεις, να δεις αν είναι αληθινός ο συνδυασμός αυτός.

Στέκομαι ψηλά. Η συννεφιά μού επιτρέπει ν’ απλώσω το βλέμμα μου στον ουρανό, ν΄αφήσω ανάσα ανακούφισης, νιώθοντας ευχάριστα τη δροσερή αύρα.

Στέκομαι ψηλά. Σκέφτομαι, χαμογελώ, θλίβομαι, αναρωτιέμαι, σβήνω, ονειρεύομαι, περιμένω, διστάζω, ψιθυρίζω, ανασαίνω.

Στέκομαι ψηλά, αδειάζω το μυαλό, κάνω βουτιά, μια ανάσα, ένα κενό, η αγκαλιά της θάλασσας, πονώ, παγώνω, αναδύομαι, ανακουφίζομαι.

Η αγκαλιά της θάλασσας.

Φωτογραφία ανάρτησης: Quinn Dombrowski@flickr

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts