‘Η στροφή’ (2)

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Η αγαπημένη μου στροφή, στον παραλιακό δρόμο της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο, με περιμένει ακόμη. Νομίζω ότι έχω τρία χρόνια να την διαβώ, να την ‘ζυγίσω’, να με ‘ζυγίσω’. Εσκεμμένα, όμως. Λένε  πως, όσο απομακρύνεσαι από κάτι που αγαπάς, αργότερα το εκτιμάς διαφορετικά. Επαναπροσδιορισμός.

Παράξενο και όμορφο σημείο. Στροφή μεγάλη, ορίζοντας σε χρώμα βαθύ μπλε. Δεν ξέρω γιατί την αγάπησα τόσο. Ίσως, γιατί οι στροφές, σημειολογικά και μη, οδηγούν σε κάτι άγνωστο, απροσδιόριστο, μυστήριο. Και γοητευτικό, όπως κάθε μυστήριο. Ίσως  ενέχει κινδύνους, αλλά, από την άλλη, ποιός σου εγγυάται ότι η ευθεία είναι ακίνδυνη; Ουδείς.

Απομακρύνομαι, κρατώ απόσταση, σιωπώ, (επαν)αξιολογώ, κρίνομαι και κρίνω. Σε φόντο μπλε κυανό και πρασινοκίτρινο. Και σ’ αυτό της πέτρας, του βράχου που στέκεται από πάνω σου, σαν κριτής αυστηρός, άτεγκτος. Σε φόντο κάστρου. Με το Παλαμήδι αγέρωχο, να κλέβει βλέμματα και ν’ αποσυντονίζει σκέψεις.

Η αγαπημένη μου στροφή έχει νιώσει χιλιάδες βήματα επισκεπτών, έχει ‘δει’ τρυφερές αγκαλιές, φιλιά, γέλια παιδιών, αναστεναγμούς χαράς και λύπης, δάκρυα συγκίνησης και χαμόγελα ευτυχίας. Όπως τα κύματα που αντικρίζεις ακριβώς από κάτω, έτσι και οι στιγμές όσων στάθηκαν και στέκονται στη στροφή μου.

Σαν ‘τη στιγμή που περνά και χάνεται’.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts