“Ένα γράμμα σε σένα (10;)”

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Αγαπημένη μου,

Δεν ξέρω, τελικά, λειτούργησα ασυνείδητα, ή όχι, μη στέλνοντάς σου τόσο καιρό. Δεν ήταν πως απουσίαζες από τη σκέψη μου, το αντίθετο! Θέλησα ν’ αφήσω τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του. Σου έλεγα συνεχώς τη φράση αυτή, θυμάσαι; Άσε τον χρόνο να λειτουργήσει, ξέρει καλύτερα. Σίγουρα, καλύτερα από σένα. Μη βιάζεσαι να πάρεις τον ρόλο του, θ’ αποτύχεις.

Αναρωτιέμαι, αν εξακολουθείς να μου αφιερώνεις χρόνο από την ψυχή σου. Για το μυαλό σου, είμαι σίγουρος! Εξακολουθείς  και κάνεις συνειρμούς, παίζεις μαζί του, ανακατεύεις συχνά μνήμες και απόψεις, κυνηγάς μια αλήθεια που θεωρείς μοναδική, καθολική.

Δεν είμαι σίγουρος ότι πράττεις σωστά. Πάντα λειτουργείς μ’ ένα πείσμα παράξενο, αλλά δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας σου. Άσε (και) κάτι να φύγει. Μη λειτουργείς μ’ εγωισμό. Αναωτιέμαι πόσο έχεις αλλάξει. Υποθέτω πως ναι. Όλοι αλλάζουμε. Εσωτερικεύουμε όσα μας συμβαίνουν, τα επεξεργαζόμαστε, συμπεραίνουμε και προχωράμε. Το κέρδος δεν ξέρω αν σε ανταμείβει, όπως θέλεις. Το αδιαμφισβήτητο είναι πως η ψυχική κόπωση έρχεται να σβήσει απαλά όσα διεκδικούσες έντονα, πιο νωρίς. Και δε σε νοιάζει πια. Να μη σε νοιάζει. Μην κρατάς τα ηνία, χαλάρωσε και άφησέ τα. Να, το κέρδος σου. Αυτή η στιγμή ανακούφισης. Παρατήρησέ τα μόνο, έτσι όπως  χάνονται, στροβιλίζονται…

Ίσως πάλι χαθώ στην αχλή μου. Να θυμάσαι ότι πάντα σε διαβάζω. Διαβάζω τα πάντα σε σένα. Το βλέμμα σου, τα βήματά σου, τις ανάσες σου

Νιώθω πώς είσαι. Σε νιώθω.

Υ.Γ. Σταμάτα «να κυνηγάς τον χρόνο μόνη». (Αγαπάς τον στίχο αυτό)

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts