‘Αλεξίσφαιρη Αλίκη’ (2)

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Όταν είχα ξαναγράψει για εκείνη, ήταν αρχές του 2018. Το κείμενό μου καλωσόριζε τη νέα χρονιά με το χαμόγελό της.

Αλεξίσφαιρη, γιατί κατάφερνε να εξοστρακίζει σχεδόν όλες τις σφαίρες από πάνω της. Χθες συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από τον θάνατό της. Τρομακτικός ο χρόνος. Και αναλλοίωτος για όσους έχουμε αγαπήσει και αγαπάμε.

Κάθε καλοκαίρι επιστρέφω σε κείνη. Την μελετώ μέσα από συνεντεύξεις, βιβλία και από το περίφημο σίριαλ που είχε προκαλέσει τόσα σχόλια. Ανεξάντλητη, όντως. Πριν πολλά καλοκαίρια είχα επισκεφθεί την περίφημη παραλία δίπλα στο εξοχικό της, στον Θεολόγο. Το μόνο μέρος στο οποίο ήθελε να επιστρέψει. Θυμάμαι ακόμη να κοιτάζω μια μικρή πόρτα στο τέλος του κτήματος, στο βράχο και φανταζόμουν πώς θα ήταν μέσα ο χώρος. Και πώς θα ένιωθε εκείνη σ’ αυτόν.

Πολλά ερωτηματικά έχουμε όλοι για εκείνη. Τυχαίο; Κατάφερε να πλάσει και να οχυρώσει πολύ καλά τον μύθο της. Δεν έχω καταλήξει ακόμη αν το ήθελε πραγματικά, ή υποκρινόταν. Και δεν ξέρω, αν, τελικά, έχει σημασία. Σημασία έχει ο χρόνος. Και εκεί έχει νικήσει κατά κράτος η Αλίκη.

Ρόλοι, στερεοτυπικοί, ή όχι, ταινίες, παραγωγές, φώτα, πρόβες, ξανά φώτα, μέχρι το τελευταίο. Έρωτες. Άνδρες. Ο εξής ένας, η ίδια. Να ορίζει και να καθορίζει  την πορεία της.

Το καλοκαίρι πάντα θα’ ναι η εποχή της. Ν’ αντικρίζει την θάλασσα στο αγαπημένο της χωριό, όπως έλεγε. Και μεις ν’ αναζητούμε αλήθειες, ψέματα και λίγο από τη λάμψη της.

Φωτογραφία ανάρτησης: instagram.com/alikivougiouklakiofficial.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts