‘Η χειρ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Της  χειρός, τη χειρί…. Ουσιαστικό ανώμαλο, μεταπλαστό, της αρχαίας ελληνικής. Όλο αυτόν τον καιρό το ακούω σε λέξεις ως δεύτερο συνθετικό.

Επιχειρώ, επιχείρηση: Επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ξεκίνησα το παιχνίδι των συνειρμών μου.

Εγχειρίζω, εγχειρίδιο, εγχείριση. Διαφορετικές σημασίες.

Διαχειρίζομαι, διαχείριση. Αγαπώ να φοβάμαι τη λέξη αυτή. Να διαχειριστώ τί; Την πραγματικότητα γύρω μου. Εμένα την ίδια. Τους ανθρώπους μου. Άκομψο ακούγεται αυτό και εγωιστικό. Τις καταστάσεις που προκύπτουν ξαφνικά. Ευχάριστες και μη. Κυρίως και μη…

Η χειρ. Το χέρι. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Το χέρι σου. Κρατώ σφικτά. Μη μ’ αφήσεις. Χαϊδεύω το χέρι σου. Απαλό, Αδύναμο, κουρασμένο, δυνατό, με κρατάει. Δέρμα απαλό. Σφριγηλό, δε με νιώθει πια. Αφήνω ένα δάκρυ πάνω του και ένα φιλί. Γεύομαι την αλμύρα του.

Χέρι, δημιουργώ. Για σένα. Γράφω, φτιάχνω τα λουλούδια, σε φροντίζω, σε σκεπάζω.

Η χειρ, η προέκταση της καρδιάς μου. Εκφράζει όσα νιώθω, όσα σκέφτομαι. Τα κάνει πράξη. Πετάω πράγματα, χτυπάω το χέρι στον τοίχο, στο τραπέζι, θυμώνω, αγανακτώ, μου φταίνε όλοι, όλα.

Η χειρ. Ανάβει, σβήνει τον διακόπτη του φωτός. Τραβάει τις κουρτίνες να μη νιώθω το φως που με κουράζει. Σκοτάδι, να νιώθω ηρεμία, δε φοβάμαι.

Το χέρι μου. Πάνω σου. Τρέμει, καθώς σε χαϊδεύω, μη σ’ ενοχλήσω  τώρα που γαληνεύεις. Δεν με χρειάζεσαι πια. Εγώ σ’ εχω ανάγκη. Χαϊδεύω, φοβάμαι μην λησμονήσω την αίσθηση αυτή της αφής. Αναμετρώμαι με τον χρόνο και την αφή. Πόσος καιρός απομένει;

Το χέρι μου στο δικό σου. Ανεπαίσθητα και δυνατά, μαζί. Στο βεληνεκές του χρόνου.

Για τον Δ.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts