‘Τρέχει, τρέχει, τρέχει το νερό…’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Οι στίχοι του υπέροχου Νίκου Γκάτσου είναι αυτοί που σκέφτηκα, προκειμένου να χαρακτηρίσω την χρονιά που σε λίγο αποχωρεί. Τρέχει το νερό, άλλοτε κυλάει με ροή κανονική, άλλοτε χειμαρωδώς και, άλλοτε πολύ αργά, όταν η πηγή αρχίζει να στερεύει.

Έτσι και η χρονιά και τα χρόνια. Το νερό τρέχει, η ζωή τρέχει  με τους ρυθμούς της, εμείς, όσο είναι εφικτό, την ακολουθούμε, με, ή  χωρίς την ‘συναίνεσή‘ μας. Η χρονιά αυτή κύλησε γρήγορα και αργά, συγχρόνως, όπως άλλωστε όλες οι χρονιές. Αυτή εδώ με περισσότερη σύγχυση, θαρρώ. Με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Σύγχυση, μπέρδεμα, ανάμιξη. Ανάμιξη συναισθημάτων, σκέψεων, ανθρώπων. Όλοι και όλα ‘τρέχουν στον μύλο’, στον νερόμυλο και κυλούν.

Όταν ψιθυρίζω το τραγούδι αυτό σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, ‘Στου καιρού τη ζυγαριά’, εικονοποιώ σκέψεις και συναισθήματα δικά μου σε μια ζυγαριά. Τι βαρύνει πιο πολύ; Η απάντηση είναι μία και καθολική, όπως και η αλήθεια. Πάντα βαρύνει η αγάπη, αυτή μένει, τελικά. Σε μια εποχή δύσκολή, με σκιές, σημασία έχει η αγάπη. Το μίσος παραμένει πίσω, στο σκοτάδι και την μικροψυχία του.

Το νερό τρέχει, η ζωή τρέχει, εμείς τρέχουμε. Μια νέα χρονιά έρχεται. Οι ευχές πάντα, διαχρονικά ίδιες. Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Δύσκολο και κοπιαστικό, με απαιτούμενη αυτογνωσία και αυτοκάθαρση. Δεν  ξέρω. Πιστεύω ότι καλό είναι να βάζουμε στόχους μικρούς κάθε φορά, βήμα βήμα.

Να έχουμε μια χρονιά που να μας βρεί όλους ίσους στο μέτρημα όταν θα τελειώνει.

Καλύτερη και λιγότερο σκιώδη και σκαιή χρονιά!

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts