‘Γράμμα σε σένα…’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Αγαπημένη μου,

Απέφυγα ν’ αριθμήσω την επιστολή αυτή, γιατί δεν θυμάμαι πια πόσες σου έχω γράψει. Άλλωστε, οι αριθμοί υφίστανται για να τονίζουν τη θνητότητά μας, να οριοθετούν τον χρόνο. Και μείς, πλέον, είμαστε πέρα από τον χρόνο. Μεγάλη παγίδα αυτός, ιστός αράχνης. Αν πιαστείς εκεί, δύσκολα ξεφεύγεις. Θέλω να μείνεις μακριά του. Σ’ ένα αόρατο πεδίο του χωροχρόνου, εκεί όπου συναντιόμαστε, εκεί θέλω να στέκεσαι. Ο χρόνος αιχμαλωτίζει τα κομμάτια μας, εγκλωβιζόμαστε, ενώ εγώ θέλω να σε νιώθω ελεύθερη, δίχως την ανάγκη, την τυραννία της ανάμνησης. Το ξέρω πως είναι δύσκολη η υπέρβαση αυτή. Και ποια, όμως, δεν είναι; Απαιτεί κόπο, αυτογνωσία και μεγαλοψυχία. Και πολλή εμπειρία στη διαχείρισή τους, στη διαχείριση του εαυτού σου. Μακάρι όλοι να γεννιόμασταν σοφοί, δίχως λάθη, δίχως το ξόδεμα ψυχής και χρόνου. Η αξία της επίγνωσης είναι αυτή: Να νιώθεις λυτρωμένη μέσα από λάθη, να λες ‘έσφαλα, το πλήρωσα, προχωρώ’. Είναι (μια) ελευθερία, έτσι δεν είναι; Μηδενίζεις, αλλάζεις και αυτό είναι όμορφο, δημιουργικό, αναζωογονητικό. Εξελίσσεσαι. Μη σταματάς να εξελίσσεσαι, ν’ αποζητάς ορίζοντες, ανθρώπους με βλέμμα ανοιχτό, καθαρό και με χαμόγελο φωτεινό.

Και, μην ξεχνάς! Είναι όμορφη η ζωή. Με τις δυσκολίες της και τις απορρίψεις. Τα λάθη και τα δάκρυα. Τη συγνώμη και την κάθαρση. Να την περπατάς και ‘να μη μιζεριάζεις’!

Το θυμάσαι, ακόμη, έτσι δεν είναι;

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts