‘Η βαλίτσα’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

‘Να ξέρεις ότι, αν χωρίσουμε, θα την πάρω εγώ! Μου αρέσει πολύ!’, της είπε χαμογελώντας τρυφερά, θέλοντας να την πειράξει.  Η κόκκινη βαλίτσα, με σχέδιο πρωτότυπο, με ονόματα ξένων πόλεων, με κίτρινα, κεφαλαία γράμματα, σε γυαλιστερό πλαστικό, ήταν τότε πολύ πρωτότυπη συγκριτικά με όσες κυκλοφορούσαν στο εμπόριο. Το νέο απόκτημα θα τους συντρόφευε στις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και στη συνέχεια της νέας τους ζωής.

Αυτά σκεφτόταν καθώς τοποθετούσε στην παλιά, πλέον, βαλίτσα, χρόνια μετά, κάποια ρούχα καλοκαιρινά και ανοιξιάτικα, ανακατεμένα και την έκλεισε βιαστικά. Είχε φθαρεί πια, το πλαστικό υλικό είχε ξεφλουδίσει με τα χρόνια, στα σημεία κοντά στις ρόδες, λες και την έσερνε δίχως να την νοιάζει. Την έσερνε νευρικά, κουρασμένα όλα τα χρόνια από τότε. Με βάρος, με βιβλία, χωρίς βιβλία, σε σκαλιά, σε τσιμέντο, σε βρώμικα πεζοδρόμια. Την έσερνε με την αδιαφορία της, με το βάρος όσων κουβαλούσε… Σαν να ήθελε να την εκδικηθεί για όσα δεν της πραγματοποίησε.

Την είχε σε μια γωνία, όρθια, να της θυμίζει εκείνο το χαμόγελο που τρυφερά την είχε ‘απειλήσει’ ότι θα την κρατούσε εκείνος. Πόσο ξεθωριασμένη φαινόταν στα μάτια της τώρα. Κι ας μην ήταν τόσο. Είχε χάσει τη χαρά το κόκκινο χρώμα της. Είχε διαψευστεί η ελπίδα για όσα υποσχόταν, σκεφτόταν να την έχει μόνο για αποθηκευτική χρήση, άλλωστε, τόσα χρόνια τώρα βάλε βγάλε, καθάρισε, βαρέθηκε… Μουρμούριζε εκνευρισμένη, συνειρμοί πηγαινοέρχονταν απειλητικοί.

‘Ήσουν εσύ οι αποσκευές μου’, ακουγόταν από το διπλανό δωμάτιο το τραγούδι του αισθαντικού ερμηνευτή. Σταμάτησε και χαμογέλασε. Λες και το σύμπαν έστελνε μήνυμα.

‘Να ξέρεις ότι, αν χωρίσουμε, θα σ’ αγαπώ!’

(Εις μνήμην Χ.Κ., 03/12/2008)

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts