‘Σοκολάτα ζεστή’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Περπατώ στην στολισμένη Αθήνα. Κόσμος πολύς κυνηγάει το φώς. Έξω του και μέσα του. Στους δρόμους, στις βιτρίνες, στο χαμόγελο του διπλανού του, στις ευχές του. Όλοι αποζητούμε αυτό που μας λείπει, μας έλειψε. Λογικό, αναμενόμενο και, κυρίως, ανθρώπινο.

Περπατώ στην στολισμένη Αθήνα. Έχω ακόμη ώρα αρκετή μέχρι να ξεκινήσει η θεατρική παράσταση που έχω επιλέξει να παρακολουθήσω. Σταματώ σ’ ένα πολύ μικρό καφέ, σε μια κάθετο της Ερμού, να πάρω καφέ στο χέρι. Μικρό, ατμοσφαιρικό (cosy το λένε οι μαθητές μου), στολισμένο, συμπαθέστατο, με λίγα, μικρά τραπέζια έξω. Παρατηρώ μια γυναίκα που κάθεται με το κοριτσάκι της. Ένα πλάσμα γλυκύτατο, όμορφο, ντυμένο σε ροζ – χρυσό, με σκουφάκι, κασκόλ και μπουφάν κάπως φουσκωτό. Σαν κούκλα, θαρρείς και θα την σηκώσει ψηλά το φουσκωτό μπουφάν της, σαν φωτεινό μπαλονάκι στον αέρα. Προσπαθεί να πιεί την σοκολάτα της, όπως κρυφάκουσα, μέσα από μια τεράστια, κόκκινη κούπα. Χαμογέλασα. Η κούπα καλύπτει το προσωπάκι της, σχεδόν το χωράει μέσα της.

Περπατώ στην στολισμένη Αθήνα. Το ροζ – χρυσό κοριτσάκι και η σοκολάτα της με έκαναν να χαμογελάσω και να ζεσταθώ, να σκεφτώ κάτι γλυκό, αισιόδοξο και φωτεινό. Έτσι θα ήθελα να φτιάξω τη νέα χρονιά. Σαν ζεστή σοκολάτα που ζεσταίνει τις κρύες και πικρές σκέψεις, που γλυκαίνει τις στιγμές πόνου και θλίψης, που παρηγορεί τα δάκρυα.

Περπατώ στην στολισμένη Αθήνα. Άλλαξα την παραγγελία μου. Πήρα μια ζεστή σοκολάτα και κατηφορίζω προς το Εθνικό Θέατρο. Φεύγοντας, κοντοστάθηκα και ευχήθηκα ‘Καλή Χρονιά’ στη γυναίκα και το κοριτσάκι της και έλαβα μια ευχή και ένα γλυκό, σοκολατένιο χαμόγελο.

Εύχομαι να φτιάξουμε μια ζεστή και γλυκιά χρονιά, όπως η ζεστή σοκολάτα της μικρής, άγνωστης, ροζ- χρυσής φίλης μου…

Η νέα χρονιά να μην ‘είναι’, να την δημιουργήσουμε, όσο, τουλάχιστον, εξαρτάται από μας. Ευχές ζεστές για το 2023!

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts