Η γνώμη των φίλων του Πεδίου του Άρεως για τις λειτουργίες του Πάρκου

του Δημήτρη Καλαντζή.

Η Συντήρηση των Εγκαταστάσεων του Πεδίου του Άρεως και οι Εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνουν τις περισσότερες αρνητικές γνώμες των φίλων του Πάρκου στην πρώτη δημοσκόπηση που διενήργησε η μεγαλύτερη σελίδα για το ΠτΑ «Πεδίον του Άρεως ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ» μέσω της σχετικής εφαρμογής του Instagram.

Για τη φροντίδα του πρασίνου, την καθαριότητα, τις παιδικές χαρές και τη φύλαξη, υπερτερούν οι απαντήσεις «μέτρια πράγματα» και «θα μπορούσαν καλύτερα», μία ένδειξη ότι οι φίλοι του Πάρκου δεν απορρίπτουν τον χώρο, ούτε απαξιώνουν τις όποιες προσπάθειες βελτίωσης των λειτουργιών του, αλλά ζητούν περισσότερα.

Φυσικά η «δημοσκόπηση» είναι μόνο ενδεικτική της γνώμης των φίλων του Πάρκου, καθώς δεν χρησιμοποιούν όλοι και όλες την εφαρμογή Instagram, ούτε είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τη σελίδα μας, ώστε να μάθουν για τη δημοσκόπηση.

Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη συμμετοχή, η δυνατότητα που δόθηκε σε κάθε έναν και κάθε μία να «ψηφίσει» μόνο ΜΙΑ φορά, όπως και το γεγονός ότι η εφαρμογή δεν διατηρεί αρχείο των προσωπικών δεδομένων όσων ψήφισαν, της παρέχει την αξιοπιστία που χρειάζεται ώστε οι υπεύθυνοι διαχείρισης του Πάρκου να τη λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Η σελίδα «Πεδίον του Άρεως ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ» θα επαναλαμβάνει σε σύντομα χρονικά διαστήματα τέτοιου είδους «δημοσκοπήσεις» για γενικότερα και ειδικότερα θέματα σε σχέση με τη λειτουργία του Πάρκου, ώστε να βρίσκεται σε συγχρονισμό με τη γνώμη όσο το δυνατόν περισσότερων φίλων.

Θα επιχειρήσουμε επίσης να δοκιμάσουμε κι άλλες εφαρμογές που μας υπέδειξαν φίλοι της σελίδας, αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις της κατοχύρωσης μόνο μίας «ψήφου» ανά λογαριασμό και τη μη τήρηση αρχείων για όσους και όσες συμμετέχουν.

Ακολουθήστε μας στο Instagram εδώ: https://www.instagram.com/pediontouareos/

Για τη Φροντίδα του Πρασίνου έχουμε τις λιγότερες αρνητικές απαντήσεις. Η πλειοψηφία όμως συγκεντρώνεται στις επιλογές “μέτρια πράγματα” και “θα μπορούσαν καλύτερα”.

Για την Καθαριότητα η επιλογή “δεν είμαι ικανοποιημένη-ος” υπερτερεί αλλά υπάρχουν σημαντικά ποσοστά ικανοποίησης και επιλογών “μέτρια πράγματα” και “θα μπορούσαν καλύτερα”.
Η ικανοποίηση για τη φύλαξη του Πεδίου του Άρεως συγκεντρώνει μόλις 12,7% των επιλογών, κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού τους περισσότερους μήνες του 2022 το Πάρκο παρέμεινε χωρίς φύλαξη λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και της αντιδικίας δύο εταιρειών φύλαξης.

Η μη ικανοποίηση για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του Πάρκου μας είναι συντριπτική, καθώς ο Ροδώνας μέρα με την ημέρα απαξιώνεται περισσότερα, τα πλακόστρωτα δεν έχουν αποκατασταθεί παρά τη δωρεά Ωνάση, ενώ η Παιδική Χαρά Εφήβων παραμένει ρημαγμένη.
Μοιρασμένες οι απόψεις για την κατάσταση που βρίσκονται οι δύο παιδικές χαρές που λειτουργούν στο Πάρκο. Μαθαίνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει στα άμεσα σχέδιά της την αναβάθμισή τους.
Συντριπτική η “μη ικανοποίηση” από τις Εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής στο Πεδίον του Άρεως. Υποθέτουμε ότι τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει η λειτουργία του “παζαριού”, 1,5 μήνα τα Χριστούγεννα και 1,5 μήνα το Πάσχα, που μετατρέπουν τον χώρο σε εμπορο-πανήγυρη – μία λειτουργία ξένη για ένα αστικό χώρο πρασίνου όπως το Πεδίον του Άρεως.

Ακολουθήστε μας στο Instagram και συμμετέχετε στις νέες “δημοσκοπήσεις” που ακολουθούν. https://www.instagram.com/pediontouareos/

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts