Το βότσαλο στη λίμνη

βότσαλο στη λίμνη

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Το χώμα που πατάω είναι νωπό ακόμη από τη χθεσινή βροχή. Η λάσπη δεν με ενοχλεί όσο περπατώ. Μου χαρίζει μια αίσθηση ευχάριστη το απαλό βούλιαγμα στη γη, σαν να πατάω γερά στα πόδια μου, να γειώνομαι.

Φτάνω στην όχθη της λίμνης. Σηκώνω το βλέμμα, η θέα μαγευτική. Έχουν δίκιο όσοι έρχονται εδώ και γοητεύονται αμέσως. Άλλωστε, η εποχή είναι κατάλληλη για τέτοια βόλτα. Κλείνω τα μάτια, να αφουγκραστώ την ηρεμία, να νιώσω την αύρα της εποχής και της περιοχής.

Χαλαρώνω, βλέπω εικόνες με μάτια κλειστά. Τα ανοίγω και βλέπω την γαλήνια επιφάνεια της λίμνης, το βλέμμα μου απλώνεται μέχρι τα ψηλά δέντρα στην απέναντι όχθη. Όμορφα, ζεστά χρώματα φθινοπώρου, η εποχή που αγαπώ.

Χαμένη στις σκέψεις και στις αισθήσεις, άργησα να καταλάβω ένα μικρό άγγιγμα  στο χέρι μου. Γυρνάω ξαφνιασμένη και αντικρίζω ένα γλυκό πλάσμα, ένα κοριτσάκι, περίπου πέντε ετών, προσωπάκι αγγελικό, βλέμμα σκανδαλιάρικο, χαμόγελο αφοπλιστικό. Χαμογελάω αμήχανα, ρωτώ το όνομά της, ‘Αγγελική’, μου απαντά  ψιθυριστά. Μου δίνει με συνωμοτικό ύφος  στην παλάμη μια πετρούλα απλή, γκρίζα και φεύγει τρέχοντας. Έμεινα να κοιτάζω με βλέμμα απορίας.

Κοιτάζω την πέτρα που μου έδωσε. Κοιτάζω και την λίμνη. Δίχως μεγάλη σκέψη, την πετάω διστακτικά, όχι με δύναμη.  Δεν ακούστηκε καθόλου, φάνηκε, όμως. Σχημάτισε κύκλους ομόκεντρους που απλώνονταν… Απλώνονταν και έρχονταν μέχρι την όχθη, μέχρι τα πόδια μου και χωρούσαν όλα όσα είχα στο μυαλό μου εκείνες τις μέρες.

Οι κύκλοι  του νερού που δημιούργησε μια απλή πέτρα την οποία μου χάρισε μια μικρή Αγγελικούλα και πέταξε στο νερό μια μεγάλη Αγγελική. Και τάραξε την γαλήνια επιφάνεια της λίμνης, έστω και για λίγο.  Και ‘έπλασε’ κύκλους, μικρούς και πιο μεγάλους, που χώρεσαν και μένα.

Ένα απλό βότσαλο στη λίμνη.

Για την μικρή Αγγελικούλα.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts