‘Χριστούγεννα των παιδιών’

από την Αγγελική Ρουμπιέ.

Το σχολείο όπου εργάζομαι, γειτνιάζει με έναν παιδικό σταθμό. Τυχαίνει να παρκάρω σχεδόν κάθε πρωί μπροστά στην είσοδό του. Λίγες μέρες πριν, χρειάστηκε να φύγω και να επιστρέψω ξανά. Ήταν ώρα διαλείμματος για τα παιδάκια, οι φωνές τους τιτιβίσματα χαράς και παιχνιδιού. Πλησίασα για να χαιρετίσω μια φίλη που εργάζεται εκεί. Οι μικροί ταραξίες χαίρονταν τον χειμωνιάτικο ήλιο, έτρεχαν, έπαιζαν , ανεβοκατέβαιναν σε τσουλήθρες, κυλιούνταν σε αυτοσχέδια τούνελ, έβγαζαν κραυγές χαράς και ενθουσιασμού. Με τις πρώτες κουβέντες που ανταλλάξαμε, άρχισαν να μαζεύονται κοντά μας (εγώ, έξω από την αυλόπορτα) και να παρατηρούν τη συνομιλήτρια της δασκάλας τους. Με περιεργάζονταν και πλησίασαν την αυλόπορτα θέλοντας να μου μιλήσουν, να συστηθούν, να γνωριστούμε.

Προσωπάκια γλυκά, φωτεινά, πονηρά, αθώα, γελαστά, αθώα. Ναι, η αθωότητά τους με συγκίνησε πολύ. Μου έλεγαν το όνομά τους, ρωτούσαν το δικό μου, πού πήγαινα, τί κάνω. Ο αθώος αυθορμητισμός τους με αφόπλισε, με συγκίνησε, μ έκανε να χαμογελάσω διάπλατα σε μέρα δύσκολη.

Αφού αποχαιρέτησα, κοίταξα τον ήλιο, χαμογέλασα, ένιωσα ευγνώμων για το γλυκύτατο δώρο που μου επεφύλασσε η μέρα και σκέφτηκα ότι αυτά είναι Χριστούγεννα. Τα προσωπάκια των παιδιών, χαμογελαστά, φωτεινά. Να αποτελούν τροφοδότες χαράς και ευγνωμοσύνης. Και ελπίδας! Ναι, ελπίδας.

Καλά και Γλυκά Χριστούγεννα !

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Leave a Reply

Recent Posts