Το καρουζέλ

καρουζέλ

από την Αγγελική Ρουμπιέ.

Το αναζητώ πάντα με το βλέμμα μου όλα αυτά τα χρόνια. Δώρο από κορίτσι αγαπημένο, σε χρώμα επίσης αγαπημένο. Μωβ, ανοιχτό και πιο σκούρο, της λεβάντας, ροζ. Όλες οι αποχρώσεις. Του έχω αλλάξει πολλές θέσεις, σε όλες τις βιβλιοθήκες, παλιές και τωρινές, σε ράφια πάνω και κάτω. Στέκεται εκεί, ως διαρκής υπενθύμιση αγάπης και παιδικότητας.

Κάποιες φορές το κουρδίζω, για να θυμηθώ τη μουσική του και να πλάσω εικόνες. Άλλες φορές με στενοχωρεί και το κοιτάζω απλώς, παρατηρώ τα λεπτεπίλεπτα, στολισμένα λευκά αλογάκια και με φαντάζομαι να στέκομαι δίπλα στον άξονα, ακίνητη, να τα κοιτάζω που γυρίζουν γύρω μου, ίσως με παιδάκια πάνω τους, χαρούμενα, με φωνές ενθουσιασμού, γέλια και φατσούλες γλυκές. Ποτέ δεν με έχω φανταστεί να κάνω κύκλους μαζί τους. Πάντα κοιτάζω από απόσταση.

Άλλες φορές είμαστε όλοι ακίνητοι και άδειοι, μετράμε τον χρόνο…  Νιώθω ότι είμαι θεατής σε καρουζέλ, αναζητώντας, όμως, μια όμορφη μελωδία που μπορεί να με ταξιδέψει σε μέρη που θέλω να επισκεφθώ. Άλλες φορές σκέφτομαι πόσο πιο ανέμελη ήμουν τότε, όταν μου χαρίστηκε. Τα χρόνια πέρασαν, το καρουζέλ έχει ξεκολλήσει από τη βάση του, αλλά διόλου δεν φαίνεται, μόνο εγώ το γνωρίζω, κάθε φορά που το ξεσκονίζω και βλέπω τον μηχανισμό.

Όσο όλοι κυνηγάμε τον χρόνο, ενσυνείδητα και μη, είμαστε όλοι σε ένα καρουζέλ. Δεν ξέρω σε ποια θέση κάθε φορά, εξαρτάται από τις συνθήκες. Άλλοτε είμαστε μέσα και άλλοτε έξω, κοιτώντας τις βόλτες άλλων, τη χαρά τους. Οι θέσεις εναλλάσσονται, όπως και τα συναισθήματα. Χαρά, φόβος, ενθουσιασμός, λύπη. Το καρουζέλ  αποτυπώνει την ζωή μας, τις συνθήκες που γρήγορα μεταβάλλονται.

Εγώ εξακολουθώ να αποζητώ τη γλυκιά, αθώα, παιδική μελωδία…

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts