Αύγουστος

της Αγγελικής Καρδαρά.

Ας φέρει αυτός ο μήνας, ο τελευταίος του πολύ δύσκολου καλοκαιριού, λίγο φως μέσα στο ατελείωτο σκοτάδι…

Μια ηλιαχτίδα να τρυπώσει στις καρδιές μας από τις χαραμάδες, για να ξημερώσει μια πιο φωτεινή μέρα…κι ας είναι μόνο ένα όνειρο! Ένα γλυκό όμως όνειρο, από αυτά που δεν θέλεις να τελειώσουν ποτέ και όταν ξυπνάς νιώθεις ένα υπέροχο, απροσδιόριστο, συναίσθημα να σε “τυλίγει” και να σε παρασέρνει…

Δυστυχώς τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο και η κάθε στιγμή που περνά και χάνεται στη δίνη του χρόνου έχει τη δική της αξία. Στιγμές ζωής, πολύτιμες, που μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας, συχνά, ξεχνάμε να τις ζήσουμε, ξεχνάμε ακόμα και να επιδιώξουμε να τις ζήσουμε, γιατί δεν προλαβαίνουμε ή έτσι πιστεύουμε. Τρέχουμε, διαρκώς, σε έναν κόσμο που κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, προκειμένου να ανταποκριθούμε σε υποχρεώσεις που δεν τελειώνουν ποτέ, να τακτοποιήσουμε ασήμαντες λεπτομέρειες στις οποίες δίνουμε πολύ μεγαλύτερη σημασία από όσο θα έπρεπε, να είμαστε τέλειοι σε όλα.

Δίνουνε μια καθημερινή μάχη με τον χρόνο! Αλλά η ζωή μας; Η ζωή τρέχει κι αυτή και δεν μας περιμένει! Εμείς πρέπει να επιλέξουμε ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε. Η ζωή είναι Εδώ, είναι το τώρα, είναι ακριβώς αυτή η στιγμή που δεν πρέπει να χαθεί, να γίνει παρελθόν, προτού προλάβουμε να την κρατήσουμε στα χέρια μας.

Η ζωή είναι η αγάπη, είναι η συγκίνηση του να θέλεις να ζήσεις και να μάθεις, είναι ο χτύπος της καρδιάς που δυναμώνει όταν πλησιάζει στο όνειρό της. Είναι αυτό το μοναδικό συναίσθημα που σου ψιθυρίζει στο αυτί “είσαι εδώ, έφτασες στον προορισμό σου”.

Αυτή είναι η ζωή και ο χρόνος είναι αμείλικτος!

(Φωτογραφία: Emil Athanasiou

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Καρδαρά είναι Δρ Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Παν/μίου Αθηνών – Φιλόλογος. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός και είναι Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Παράλληλα, οργανώνει σεμιναριακά μαθήματα και δίνει διαλέξεις στο αντικείμενο της εξειδίκευσής της «Έγκλημα και Media». Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των elearning προγραμμάτων, έχοντας αναλάβει τη συγγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «ΜΜΕ και Εγκληματικότητα: το έγκλημα ως είδηση και ως μήνυμα» & «Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ», με Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Εγκληματολογίας κ.Γιάννη Πανούση. Δίδαξε δημοσιογραφία στο Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας (CPJ Athens/University of Wolverhampton) στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Από το 2013 έως το 2016 έδινε διαλέξεις στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο «Εγκληματολογία & ΜΜΕ». Ασχολείται με την εγκληματολογική έρευνα, την αρθρογραφία και τη συγγραφή.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts