Η εξώκοσμη Alaska του Kerry Tasker

“Είναι σαν να ξέρει η φύση ότι είσαι εκεί αλλά απλά δεν τη νοιάζει», λέει ο φωτογράφος Kerry Tasker από την Αλάσκα. Η θερμοκρασία παγώνει την μπαταρία της μηχανής του, αλλά εκείνος επιμένει να γυρίζει σε άγρια βουνά και να απαθανατίζει σκηνές που θυμίζουν εικόνες από άλλον πλανήτη. Μόνος μέσα στο κρύο, ζυγίζει τα κάδρα του για να συλλάβει την αλλόκοτη ομορφιά του παγωμένου τοπίου και την ένωση της γης με το ουράνιο στερέωμα.

«Εδώ η ανθρωπότητα έχει λίγη εξουσία», λέει ο καλλιτέχνης. Το τοπίο είναι παρθένο και τα ζώα περιφέρονται ελεύθερα, καθώς ο τόπος είναι δικαιωματικά δικός τους.

Ο φωτογράφος χρησιμοποιεί διπλοτυπίες και τεχνικές ανάμειξης των κάδρων για να δημιουργήσει μία αλλόκοτη εικόνα υπερφυσικού περιβάλλοντος, που τελικά σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αυτό που βλέπεις είναι η πραγματικότητα ή το αποτέλεσμα μίας δημιουργικής καλλιτεχνικής φαντασίας.

image17

image8

image11

image12

Μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα του Kerry Tasker στο λογαριασμό του στο  Instagram

The following two tabs change content below.
Θέματα με διάρκεια στον χρόνο, ιστορία, πρόσωπα, τέχνη και πολιτισμός, αφορμές για σκέψη, αναζητήσεις χωρίς πυξίδα. Οι αναρτήσεις του postmodern είναι ελεύθερες προς αντιγραφή, διανομή και προβολή με την αναφορά της πηγής (συντάκτη και ιστότοπου).

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts