Κάθε χρόνος που περνάει…

της Αγγελικής Καρδαρά.

15/7

Ημέρα γενεθλίων & συναισθήματα: Κάθε χρόνος που περνάει είναι σίγουρο ότι αφήνει σημάδι ανεξίτηλο στην καρδιά, γιατί αποτυπώνει στιγμές και εμπειρίες και δημιουργεί αναμνήσεις που γίνονται πολύτιμα εφόδια για το μέλλον. 

Τα συναισθήματα, την ημέρα των γενεθλίων, που για τον κάθε έναν από εμάς αποτελεί τρόπον τινά μία ημέρα απολογισμού για τα χρόνια που έχουμε ζήσει, είναι αναμφίβολα δυνατά. Συναισθήματα θετικά και αρνητικά πλημμυρίζουν, με ένταση, την ψυχή μας. Περνούν, σαν σε ταινία, από το νου όνειρα που έγιναν πραγματικότητα και άλλα που βίαια γκρεμίστηκαν, στόχοι που επιτεύχθηκαν με επιτυχία αλλά και αγώνες που δεν κερδήθηκαν παρά την προσπάθεια, στιγμές που «λυγίσαμε» και κάναμε πίσω στα μεγάλα «θέλω» μας και άλλες που, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα ανυπέρβλητα εμπόδια, ξεκινήσαμε με απίστευτη δύναμη για να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής και να κατακτήσουμε τις κορυφές που πόθησε η ψυχή μας! Ερωτήματα του παρελθόντος που έμειναν για πάντα αναπάντητα αλλά και νέα σχέδια που ανυπομονούμε να υλοποιηθούν μέχρι τα επόμενα γενέθλια, είναι όλα όσα βιώνουμε και ανα-βιώνουμε την ξεχωριστή αυτή μέρα μας. Τη δική μας, μοναδική μας, μέρα!!  Κλείνοντας ένα ακόμα κεφάλαιο στο “βιβλίο της ζωής”,  την ημέρα των γενεθλίων μας, κρατάμε στις αποσκευές μας όσα μας απασχόλησαν, μας προβλημάτισαν, μας πόνεσαν, μας συγκίνησαν, μας έδωσαν χαρά τον χρόνο που πέρασε.  

Τα τελευταία τρία χρόνια γιορτάζω τα γενέθλιά μου με την επέτειο της συνεργασίας με το site τέχνης και πολιτισμού postmodern.gr  Πιστεύοντας στα «σημάδια» που μας δίνει η ζωή, χαίρομαι γιατί στα γενέθλιά μου έχω πλέον τη δυνατότητα να γιορτάζω ό, τι αγαπώ περισσότερο: την ίδια τη ζωή και το να γράφω -που είναι για μένα «πνοή και όνειρο»!  Ολόκληρη η ζωή μου άλλωστε έχε δομηθεί σε δύο άξονες: στους “ανθρώπους μου”, τους ανθρώπους που αγαπώ και χωρίς αυτούς δεν (θέλω να) υπάρχω και στη συγγραφή και αρθρογραφία.  

Ευχαριστώ θερμά τον αγαπημένο δημοσιογράφο Δημήτρη Καλαντζή, ο οποίος τον Ιούλιο του 2016 “βρήκε” τα κείμενά μου στο blog που δημιούργησα το καλοκαίρι του 2011 και μου πρότεινε να συνεργαστούμε στο site του, να γράφω όλα όσα θέλω και έχω μέσα στην ψυχή μου,  ό, τι αγαπώ να ερευνώ,  να μελετώ και να αναδεικνύω. (Δημήτρη μου, σε ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την ευκαιρία. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου…).

Το πρώτο μας θέμα, τον Ιούλιο του 2016, έφερε τον τίτλο Φυλακές: Οι «αποθήκες ψυχών» είναι απειλή για όλους και σε αυτά τα τρία χρόνια, μέσα από τη στήλη “Έγκλημα και Media”, έχουμε αναδείξει θέματα εγκληματολογικού, κοινωνιολογικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, πάντοτε με τις υπέροχες εικόνες που επιλέγει το pm και τις λατρεύω καθώς αποτελούν πηγή έμπνευσής μου.  Ένα νέο βιβλίο θα μπορούσα να γράψω, μόνο με τις εικόνες του pm….

Αυτή τη σημαντική για τη ζωή μου μέρα,  κλείνω τα μάτια και κάνω μία ευχή για όλους μας: Κάθε χρόνος που περνάει, να μας αφήνει κάτι όμορφο στην καρδιά, που θα μας δίνει δύναμη για τα επόμενα…..

Σκέφτηκα να ολοκληρώσω το σημερινό «γενέθλιο» κείμενο με στίχους, γιατί κατά κανόνα όταν γράφω ακούω μουσική….Ήθελα όμως να κάνω μία επιλογή στίχων που να με εκφράζει αλλά και να εκφράζει το «δέσιμο» που νιώθω ότι έχουμε με το αναγνωστικό, διαδικτυακό, κοινό. Επομένως, λόγω του ότι θέλω να ταξιδεύουμε μαζί μέσα από τα κείμενα για πολλά χρόνια ακόμα, σας αφιερώνω τους τρυφερούς στίχους για τα ταξίδια της ζωής μας και για εκείνες τις στιγμές που νιώσαμε ότι φτάσαμε στον δικό μας παράδεισο!!

Τραγούδι: Μου ‘ταξες ταξίδι να με πας
Στιχουργός: Σώτια Τσώτου
Συνθέτης: Χρήστος Νικολόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Δήμητρα Γαλήνη 

Μου ‘ταξες ταξίδι να με πας
Όσο μακριά ο κόσμος φτάνει.
Πού αλλού, καρδιά μου, να με πας;
Πήγα στον παράδεισο και φτάνει.
Πόσο μ’ αγαπάς, πόσο μ’ αγαπάς.

Φωτογραφία ανάρτησης: Time Leap από την Suzy Hazelwood.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Καρδαρά είναι Δρ Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Παν/μίου Αθηνών – Φιλόλογος. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός και είναι Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Παράλληλα, οργανώνει σεμιναριακά μαθήματα και δίνει διαλέξεις στο αντικείμενο της εξειδίκευσής της «Έγκλημα και Media». Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των elearning προγραμμάτων, έχοντας αναλάβει τη συγγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «ΜΜΕ και Εγκληματικότητα: το έγκλημα ως είδηση και ως μήνυμα» & «Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ», με Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Εγκληματολογίας κ.Γιάννη Πανούση. Δίδαξε δημοσιογραφία στο Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας (CPJ Athens/University of Wolverhampton) στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Από το 2013 έως το 2016 έδινε διαλέξεις στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο «Εγκληματολογία & ΜΜΕ». Ασχολείται με την εγκληματολογική έρευνα, την αρθρογραφία και τη συγγραφή.

Comments

comments

Related Posts

Comments are closed.

Recent Posts