“Μα έλεος, αγαπητέ μου, πως κυκλοφορείς έτσι;”

socks-sandals2

Η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι ήταν αυστηρή: ο κάθε άνδρας έχει το δικαίωμα να ακολουθεί το προσωπικό του ενδυματολογικό στιλ αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που αποτελούν μικρά «εγκλήματα γούστου». Και δεν είναι δύσκολο να τα αποφύγεις…

  1. Σανδάλια με κάλτσες

socks-sandals

Είναι το κορυφαίο… γυναικοαπωθητικό: αν ο κύριος, που φοράει τα σανδάλια με τις αθλητικές κάλτσες δεν είναι Γερμανός συνταξιούχος, παντρεμένος και ήδη παππούς, που κατέβηκε στον πολιτισμό από τα βουνά της Βαυαρίας, τότε είναι σίγουρο ότι θα μείνει για πάντα μόνος! Οι γυναίκες αφρίζουν από το θέαμα… Και είναι τόσο απλό να το αποφύγεις: Βάζεις το αθλητικό σου παπουτσάκι (είναι μερικά δικτυωτά, σχεδόν δεν καταλαβαίνεις ότι φοράς παπούτσια – ΄το πόδι αερίζεται καλύτερα από το να φοράς σανδάλια) και προσθέτεις την κάλτσα σε όποιο ύψος θέλεις. Κύριος και sportif !

2. Η επανάσταση του… κουμπιού !

badly-fitted

Ok, αυτό το μήνα το παράκανες με τις μπύρες και τα σουβλάκια, αλλά είναι ανάγκη να επιμένεις να φοράς το στενό πουκάμισο, που δοκιμάζει τις αντοχές των κουμπιών; Η εικόνα σου γίνεται αστεία και το πρόβλημα, που υποτίθεται πας να κρύψεις, γίνεται… έγκυος στον έβδομο μήνα. Θα τα χάσεις τα κιλά, μην ανησυχείς, αλλά μέχρι τότε βάλε κάτι πιο άνετο, βρε άνθρωπε του Θεού !

3. Το παντελόνι πάνω από το ομφαλό

high-waist

Άλλο πάλι τούτο! Ένα κόλλημα των μεγαλύτερων ανδρών, που δυστυχώς μερικοί νεότεροι θεωρούν “προσωπικό στιλ”. Δεν είναι ωραίο. Μπορεί να είναι άνετο αλλά… άνετη είναι και η νησιώτικη βράκα. Θα τη φορούσες στο meeting του γραφείο; Αν χρησιμοποιείται για να καλύψει (μεγάλες) ατέλειες σε περιφέρεια και οπίσθια, τότε πάμε πάσο. Στις υπόλοιπες όμως περιπτώσεις είναι απλά αντιαισθητικό.

4. Πως πήγε η ψαριά σήμερα;

short-trousers_0

Ο κύριος της φωτογραφίας μάλλον θέλει να… αερίζεται από κάτω ή… ήταν ψηλός ο μακαρίτης. Απαράδεκτο. Καλύτερα να σέρνεται το παντελόνι στα πατώματα, παρά να τελειώνει πριν να ακουμπήσει τα παπούτσια. Επίσης: τα παντελόνια κάπρι (κάτω από το γόνατο) φοράνε μόνο πιτσιρικάδες και… καμάκια στη Ρόδο. Οι υπόλοιποι, ας τα ξεχάσουν. Υπάρχουν οι βερμούδες (διαχρονικές και εξαιρετικά άνετες) για όλες τις ηλικίες.

5. Skinny jeans

skinny-jeans

Αφήστε, βρε παιδιά, και κάτι για τις γυναίκες. Εντάξει, ήσουν συνεπής στο πρόγραμμα του γυμναστηρίου αλλά το τζιν – κολάν δεν πρόκειται να σε κολακέψει. Αντίθετα, μόλις κάτσεις, θα σου κάνει οπίσθια… φουφούλα και γόνατα… η χαρά της ζάρας. Επίσης είναι απίστευτα “περιοριστικό” για τις ευαίσθητες περιοχές. Οι ανδρολόγοι επιμένουν ότι εκεί πρέπει να έχεις… άνεση, ώστε να έχεις μακρά και “ανέφελη” σεξουαλική ζωή.

6. Πολύ κοντά σορτς

short-shorts

Είναι η εμφάνιση… “ξέχασα να βάλω παντελόνι”. Κάποιοι, που πιστεύουν ότι έχουν πολύ ωραία πόδια, κυκλοφορούν με πολύ κοντά και στενά σόρτς, πιστεύοντας ότι είναι σέξι. Κίνδυνος: αν σου έρθουν κάποια… ερεθίσματα από ένα πολύ ωραίο θεάμα, θα βρεθείς να κυκλοφορείς με μία εφημερίδα μπροστά σου για να κρύψεις τον “ενθουσιασμό”…

7. (Ξε)σκισμένα jeans

frayed-jeans

Helloooo, η μόδα έχει περάσει εδώ και μία δεκαετία. Πέτα το, το ρημάδι και βάλε μία βερμούδα, αν θες να βελτιώσεις το “σύστημα εξαερισμού”. Η εμφάνιση “θα μπορούσα κι εγώ να ήμουν άστεγος” καταρχήν προσβάλλει τους ανθρώπους που έχουν πραγματικό πρόβλημα και κατά δεύτερον, αν συνοδεύεται από “γουρουνότριχα” να ξεπροβάλλει από τα σχισίματα, είναι… “φέρτε μου έναν κουβά γιατί ανακατεύομαι”.

Προσωπικό στιλ είναι πάντα ωραίο έχεις. Αλλά, βρε παιδιά ας συμφωνήσουμε σε λίγους κοινούς κανόνες, δεν είναι δύσκολο !

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, τέχνη και πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Οι αναρτήσεις του postmodern δημοσιοποιούνται σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts