Ματωμένα όνειρα 23-7-2018

της Αγγελικής Καρδαρά.

Με ματωμένα όνειρα βάφτηκε ο ελληνικός ουρανός.

Ήταν τα όνειρα συνανθρώπων μας που σε καιρό ειρήνης έχασαν τη ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο.

Κάηκαν, πνίγηκαν, τραυματίστηκαν θανάσιμα παλεύοντας με το θηρίο της φωτιάς.

Με δάκρυα πλημμύρισαν οι θάλασσες και τα ποταμιά.

Ήταν τα δάκρυα των οικείων τους που δεν θα αγκαλιάσουν ποτέ ξανά τους δικούς τους ανθρώπους.

Μια μεγάλη αγκαλιά έγιναν, μέσα στις φλόγες, οι συνάνθρωποί μας και έφυγαν για το ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων εκείνη την Δευτέρα του Ιούλη όπου πάγωσε ο χρόνος.

23-7-2018 έγραφε το ημερολόγιο και αυτή η ημερομηνία χαράχτηκε για πάντα στη συλλογική μας μνήμη.

Σε μια  Ελλάδα τραυματισμένη από δεινά, όπου ο λαός χρόνια ολόκληρα κάνει θυσίες, αιμορραγεί αλλά υπομένει καρτερικά μέχρι να πάρει μια ανάσα ζωής για να προχωρήσει, αυτή η τραγωδία ήταν βαρύτατο πλήγμα.

Πώς να την αντέξει η ψυχή μας; Από πού να αντλήσει δύναμη, τώρα πια;

Πρέπει όμως να συνεχίσουμε! Να κρατηθούμε από κάπου και να προχωρήσουμε. Αλλά δεν ξεχνάμε! Δεν πρέπει να ξεχάσουμε! Οι κραυγές απόγνωσης μέσα στις φλόγες δεν θα σβήσουν ποτέ για να μας υπενθυμίζουν το ηθικό μας χρέος: να ζητήσουμε δικαιοσύνη και να αγωνιστούμε για μια καλύτερη Ελλάδα, όπου η προστασία του πολίτη θα είναι προτεραιότητα, όπου θα υπάρχουν όρια και έλεγχος, ενημέρωση, αφύπνιση, ενεργή συμμετοχή του πολίτη. Όσοι ποθείτε εξουσία, υψηλές θέσεις, δόξα, χρήμα και τιμές, ας είσαστε έτοιμοι να ριχτείτε πρώτοι στις φλόγες για τη χώρα και τους πολίτες της!

Όλοι μαζί, ενωμένοι με προσήλωση στον κοινό στόχο, ίσως, καταφέρουμε να βρούμε τις χαμένες μας ελπίδες και να χτίσουμε από την αρχή κάτι καλύτερο για τα παιδιά μας…

Τους το οφείλουμε…

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Καρδαρά είναι Δρ Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Παν/μίου Αθηνών – Φιλόλογος. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός και είναι Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Παράλληλα, οργανώνει σεμιναριακά μαθήματα και δίνει διαλέξεις στο αντικείμενο της εξειδίκευσής της «Έγκλημα και Media». Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των elearning προγραμμάτων, έχοντας αναλάβει τη συγγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «ΜΜΕ και Εγκληματικότητα: το έγκλημα ως είδηση και ως μήνυμα» & «Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ», με Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Εγκληματολογίας κ.Γιάννη Πανούση. Δίδαξε δημοσιογραφία στο Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας (CPJ Athens/University of Wolverhampton) στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Από το 2013 έως το 2016 έδινε διαλέξεις στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο «Εγκληματολογία & ΜΜΕ». Ασχολείται με την εγκληματολογική έρευνα, την αρθρογραφία και τη συγγραφή.

Comments

comments

Related Posts

Comments are closed.

Recent Posts