«Να δραπετεύσεις από τον κύκλο»

της Αγγελικής Καρδαρά. 

“Να δραπετεύσεις από τον κύκλο, αν θέλεις να βρεις την ευτυχία”, έγραψε ένας διαδικτυακός φίλος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν από λίγο καιρό και το κράτησα….

Αλήθεια, σε πόσους κύκλους είμαστε εγκλωβισμένοι στην καθημερινότητά μας, προσπαθώντας να χωρέσουμε μέσα στον χρόνο τις στιγμές μας, τις εμπειρίες και τα συναισθήματά μας; Πάντα θέλουμε λίγο ακόμα χρόνο και ποτέ δεν μας είναι αρκετός. Οι στιγμές όμως χάνονται και τελικά μένουν μόνον οι αναμνήσεις. Είναι οδυνηρό, αν και πολλές φορές η σκληρή πραγματικότητα μας προσγειώνει απότομα και είτε μας αφήνει στάσιμους, είτε μας κινητοποιεί και μας ωθεί στο να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Να δραπετεύσουμε από τους κύκλους, έστω για κάποιες πολύτιμες στιγμές που η καρδιά δεν θέλει φυλακές, θέλει μόνο να ταξιδέψει μακριά…Να υπερβεί τα όρια και να δει μέχρι πού αντέχει να φτάσει. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη φυλακή από αυτήν που μας κρατάει μακριά από τα όνειρά μας! Και είναι τις περισσότερες φορές απλώς ένα “παιχνίδι του μυαλού” ο φόβος που δεν μας αφήνει να ορίσουμε τη ζωή όπως εμείς την θέλουμε.

Δεν είναι όμως η μοίρα που θα μας φέρει κοντά στα μεγαλύτερα όνειρά μας. Είναι η τόλμη.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” Mark Twain

(Φωτογαφία: Jin Mikami@Flickr

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Καρδαρά είναι Δρ Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Παν/μίου Αθηνών – Φιλόλογος. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός και είναι Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Παράλληλα, οργανώνει σεμιναριακά μαθήματα και δίνει διαλέξεις στο αντικείμενο της εξειδίκευσής της «Έγκλημα και Media». Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των elearning προγραμμάτων, έχοντας αναλάβει τη συγγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «ΜΜΕ και Εγκληματικότητα: το έγκλημα ως είδηση και ως μήνυμα» & «Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ», με Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Εγκληματολογίας κ.Γιάννη Πανούση. Δίδαξε δημοσιογραφία στο Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας (CPJ Athens/University of Wolverhampton) στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Από το 2013 έως το 2016 έδινε διαλέξεις στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο «Εγκληματολογία & ΜΜΕ». Ασχολείται με την εγκληματολογική έρευνα, την αρθρογραφία και τη συγγραφή.

Comments

comments

Related Posts

Comments are closed.

Recent Posts