Νυχτερινός αγώνας δρόμου στο Πεδίον του Άρεως από τους Αθηναίους Δρομείς και περίπατος για τους κατοίκους και φίλους του Πάρκου

του Δημήτρη Καλαντζή. 

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου το Πεδίον του Άρεως προβλέπεται να ζήσει μία διαφορετική βραδιά. Η καθημερινή ερημιά και η εγκατάλειψη του χώρου θα δώσει τη θέση της για μία βραδιά στη ζωή με δεκάδες αθλητές και κατοίκους να συμμετέχουν στον «1ο Αγώνα Πάρκου – Νυχτερινές Διαδρομές» από τον αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο μαζικού αθλητισμού «Αθηναίοι Δρομείς».

Η εκδήλωση θα έχει δύο σκέλη.

Το πρώτο θα είναι αγωνιστικό για τους δρομείς που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και θα τρέξουν μία διαδρομή 5 χιλιομέτρων μέσα στο Πάρκο με αφετηρία το άγαλμα του Κωνσταντίνου (θα ξεκινήσει στις 20:52 με τη δύση του ηλίου) και το δεύτερο μέρος θα είναι ανοιχτό για όλους τους κατοίκους και φίλους του Πεδίου του Άρεως για να κάνουν μαζί έναν νυχτερινό περίπατο 1.700 μέτρων (θα ξεκινήσει και πάλι από το άγαλμα του Κωνσταντίνου στις 21:30).

Με αφορμή την εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από τους «Αθηναίους Δρομείς» και την  Περιφέρεια Αττικής, η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως» έχει ήδη απευθύνει δημόσια πρόσκληση στην Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου να έρθει στο Πεδίον του Άρεως και να κάνει δημόσιο διάλογο με τους κατοίκους ή έστω να δώσει απαντήσεις στα επιτακτικά προβλήματα της κατάληψης μέρους του Πάρκου από τη μαφία των ναρκεμπόρων και τις κλειστές υποδομές (παιδικές χαρές, κιόσκια, υδάτινες εγκαταστάσεις, δημόσιες τουαλέτες κ.α.) που καθιστούν αδύνατο το ουσιαστικό ξαναζωντάνεμα του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου της Αθήνας.

Αν λειτουργούσαν οι υποδομές του Πάρκου και όχι το πρεζεμπόριο, το Πεδίον του Άρεως θα έσφυζε κάθε μέρα και βράδυ από ζωή. «Νυχτερινές διαδρομές», όπως αυτή των «Αθηναίων Δρομέων», θα ήταν αφορμή μόνο για χαρά και γιορτή. Σήμερα όμως είναι ΚΑΙ αφορμή για να τεθούν τα προβλήματα, να δοθούν απαντήσεις και να δρομολογηθούν λύσεις.

Ήδη, ίσως και λόγω της επικείμενης εκδήλωσης, η Περιφέρεια Αττικής τοποθετεί κάποια φωτιστικά χαμηλού φωτισμού σε μερικά σημεία του Πάρκου, ενώ… φήμες λένε ότι το βράδυ της Παρασκευές θα ανοίξουν για πρώτη φορά οι δημόσιες τουαλέτες του Πάρκου μετά από χρόνια…

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι έργα που θα μείνουν…

  • Ο «1ος Αγώνας Πάρκου – Νυχτερινές διαδρομές» τελεί υπό την Αιγίδα, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.
  • Η εκδήλωση θα έχει υποστήριξη από: Γιατροί του Κόσμου, Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αθηναίων, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ), FILIPPINO VOLUNTEERS, ZOTEN.
  • Μετά την ολοκλήρωση του περιπάτου των κατοίκων και φίλων του Πάρκου θα ακολουθήσει live event και πάρτυ εθελοντών-αθλητών και φίλων με μουσική στο άγαλμα του Κωνσταντίνου, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του ωραρίου που προβλέπεται για τις ώρες κοινής ησυχίας.

Δείτε το βίντεο από τον προηγούμενο – ημερήσιο – αγώνα δρόμου που διοργάνωσαν με επιτυχία στο Πάρκο οι Αθηναίου Δρομείς:

 

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts