Νυχτερινός Αγώνας Πάρκου: Οι δρομείς έδωσαν ζωντάνια στο Πεδίον του Άρεως – Απούσα η Ρένα Δούρου – ΦΩΤΟΣ

του Δημήτρη Καλαντζή. 

Με απούσα την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, που δεν απάντησε ποτέ στην πρόσκληση των κατοίκων να βρεθεί κοντά τους και να κάνει – έστω και με αυτή την ευκαιρία – διάλογο για τα προβλήματα του Πεδίου του Άρεως, έγινε ο πρώτος Νυχτερινός Αγώνας Πάρκου με διοργανωτή τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς» και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Δεκάδες αθλητές κάθε ηλικίας έδωσαν για ένα βράδυ ζωντάνια στις διαδρομές του Πάρκου, άλλοι με αγωνιστικό ρυθμό κι άλλοι με αργότερο, πάντως όλοι νικητές στην επιλογή του αθλητισμού, της δράσης και της όρεξης για ζωή.

Οι διαδρομές του Πάρκου γέμισαν φωτεινά πρόσωπα, οι εθελοντές έκαναν και πάλι εξαιρετική δουλειά καθοδηγώντας τους αθλητές και φροντίζοντας για την καλή διοργάνωση του αγώνα και οι τακτικοί περιπατητές του Πάρκου ένιωσαν για ένα βράδυ τη χαρά του να βρίσκεσαι σε έναν χώρο γεμάτο ζωή και «κανονικότητα».

Στο «παρασκήνιο» της βραδιάς, υπήρχε πολλή δουλειά από την ομάδα ασφαλείας του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ, που από το πρωί είχε απομακρύνει την πιάτσα εμπορίας ναρκωτικών, κάνοντας προσαγωγές και φροντίζοντας με τη συνεχή παρουσία της να μην επιστρέψουν ούτε έμποροι ούτε χρήστες στον χώρο.

Ήταν μία ημέρα που το δυτικό τμήμα του Πεδίου του Άρεως έμεινε «καθαρό» από τον θάνατο των ναρκωτικών.

Στα άλλα θετικά της βραδιάς ήταν η λειτουργία μετά από χρόνια των τουαλετών, κοντά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου. Κάποιοι που δεν κινούνται στον χώρο, ίσως να γελάσουν που επισημαίνουμε το γεγονός, αλλά ναι, σε έναν χώρο που βιώνει εδώ και χρόνια την εγκατάλειψη και την αδυναμία να λειτουργήσουν έστω και οι βασικές υποδομές του, είναι είδηση τα… εγκαίνια των τουαλετών.

Ελπίζουμε να μην άνοιξαν ειδικά για τη βραδιά και η Περιφέρεια Αττικής να έχει μεριμνήσει για τον καθαρισμό και την ασφάλειά τους.

Ο πρώτος νυχτερινός αγώνας δρόμου στο Πάρκο έδωσε άλλη μία ελπίδα ότι μπορεί να ξαναλειτουργήσει το Πεδίον του Άρεως ως χώρος αναψυχής, άθλησης, περιπάτου, παιχνιδιού και συνάντησης ανθρώπων όλων των ηλικιών και των ενδιαφερόντων.

Αν η Περιφέρεια Αττικής φρόντιζε να ανοίξουν ξανά όλες οι υποδομές του Πάρκου, ίσως η «για ένα βράδυ» ζωντάνια του Πεδίου του Άρεως να γινόταν καθημερινότητα…

Πεδίον του Άρεως 29/06/2018: Η ομάδα ασφαλείας του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΕΛ.ΑΣ φρόντισε για την απομάκρυνση των εμπόρων ναρκωτικών και των χρηστών από το πρωί. Με την παρουσία δύο περιπολικών στο “ξέφωτο Μπότσαρη” και πολλών ανδρών, η πιάτσα έμεινε άδεια καθ’ όλη τη διάρκεια του Νυχτερινού Αγώνα στο Πεδίον του Άρεως.
Πεδίον του Άρεως 29/06/2018: Η άδεια πιάτσα ναρκωτικών στο δυτικό τμήμα του Πεδίου του Άρεως.
Πεδίον του Άρεως 29/06/2018: Η άδεια πιάτσα ναρκωτικών στο δυτικό τμήμα του Πεδίου του Άρεως. Διακρίνεται γκαζάκι με το οποίο κατασκευάζεται η “πίπα” για τη σίσα, την “κοκαϊνη των φτωχών”.
Πεδίον του Άρεως 29/06/2018: Με την ευκαιρία του νυχτερινού αγώνα καθαρίστηκε και ο φαλλός στο άγαλμα του Παπαφλέσσα.

 

Πεδίον του Άρεως 29/06/2018: Το άγαλμα του Μπότσαρη, κάτω από το οποίο πωλείται και καταναλώνεται καθημερινά πρέζα. Στο σύνθημα με τα ρόζ γράμματα επιχειρείται η “ιδεολογικοποίηση” της χρήσης ναρκωτικών. Γράφει ο άγνωστος: “ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΑΣΕ. Ζωντανούς νεκρούς φτιάχνει ο πόλεμός σας και όχι κάποια ουσία. Θάνατος πνευματικός είναι ο ρατσισμός και η νηφαλιοκρατία”…
The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts