Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Τι κρατάς; Τι αφήνεις πίσω;

της Αγγελικής Καρδαρά.

Η τελευταία μέρα του χρόνου.
“Τι κρατάς; Τι αφήνεις πίσω; Με το βλέμμα στραμμένο πού ξεκινάς;”

Η τελευταία μέρα του χρόνου, αναμφίβολα, λαμβάνει μια διαφορετική διάσταση από όλες τις υπόλοιπες μέρες της χρονιάς, γιατί είναι το τέλος μιας μεγάλης διαδρομής και ακριβώς λίγο πριν κόψουμε το νήμα αναρωτιόμαστε εάν κερδίσαμε ή χάσαμε -τι κερδίσαμε και τι χάσαμε- σε αυτό το παράδοξο και γεμάτο προκλήσεις, “παιχνίδι της ζωης”.

Στους περισσότερους βέβαια από εμάς η τελευταία μέρα του χρόνου δεν αφήνει μία και μοναδική αίσθηση-καλή ή κακή. Αφήνει στιγμές. Στιγμές όμορφες, δημιουργικές,  ενδιαφέρουσες.  Στιγμές δύσκολες και σκληρές. Αφήνει χαμόγελα και δάκρυα. Γιατί αυτή είναι η ζωή. Δεν είναι ευθεία γραμμή. Μοιαζει περισσότερο με τη ρόδα του λούνα παρκ που μας απογειώνει σε συναρπαστικές διαδρομές και απότομα μας προσγειώνει σε πεζές πραγματικότητες και αντίξοες καταστάσεις.

Δεν μπορούμε όμως να μην προχωρήσουμε, γιατί είναι -ευτυχώς- βαθιά ριζωμένη στην ανθρώπινη ύπαρξη η ελπίδα. Σαν φλόγα που καίει, θα ανάψει ξανά τα όνειρά μας και θα αναζητήσουμε ξανά το φως-ακόμα και στο βαθύ σκοτάδι.

Η πρώτη μέρα του 2019 σε λίγες ώρες θα “γεννηθεί”. Αξίζει να σκεφτούμε τι πιο σημαντικό έχουμε αυτή τη στιγμή στη ζωή μας, τι μας λείπει περισσότερο και πού θα θέλαμε να φτάσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, όταν έρθει και πάλι η ώρα του απολογισμού.

Δεν έχω καταλήξει ακόμα στο εάν η ζωή χτίζεται μόνο με τις δικές μας επιλογές ή εάν είναι ένας συνδυασμός προσδοκιών, επιλογών και μοίρας, αλλά είναι βέβαιο ότι ο καθένας από εμάς, κάθε χρόνο που περνάει, γράφει τα δικά του κεφάλαια στο “βιβλίο της ζωης” και οι επιλογές μας -πιστεύω- ότι παίζουν έναν σημαντικό ρολο στην πορεία που ακολουθούμε. Ας κάνουμε επομένως αυτή τη νέα χρονιά επιλογές που εκφράζουν τα “θέλω”, τις αξίες και τα ιδανικά μας και ας τολμήσουμε να ζήσουμε το όνειρο.

Αυτή είναι η δική μου ευχή λίγο πριν “γεννηθεί” το 2019!

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Καρδαρά είναι Δρ Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Παν/μίου Αθηνών – Φιλόλογος. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός και είναι Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Παράλληλα, οργανώνει σεμιναριακά μαθήματα και δίνει διαλέξεις στο αντικείμενο της εξειδίκευσής της «Έγκλημα και Media». Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των elearning προγραμμάτων, έχοντας αναλάβει τη συγγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: «ΜΜΕ και Εγκληματικότητα: το έγκλημα ως είδηση και ως μήνυμα» & «Αστυνομικό και Δικαστικό Ρεπορτάζ», με Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Εγκληματολογίας κ.Γιάννη Πανούση. Δίδαξε δημοσιογραφία στο Κολλέγιο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας (CPJ Athens/University of Wolverhampton) στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Από το 2013 έως το 2016 έδινε διαλέξεις στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο «Εγκληματολογία & ΜΜΕ». Ασχολείται με την εγκληματολογική έρευνα, την αρθρογραφία και τη συγγραφή.

Comments

comments

Related Posts

Comments are closed.

Recent Posts