Shooting rooms για τοξικοεξαρτημένους στο Πεδίον του Άρεως; Είστε με τα καλά σας;

του Δημήτρη Καλαντζή. 

Τις τελευταίες ημέρες επανήλθε από… σπόντα στη δημόσια κουβέντα η άθλια κατάσταση με την πιάτσα των ναρκωτικών στο Πεδίον του Άρεως. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ότι είναι τόσο ανίκανος που δεν θα τον εμπιστευόταν ούτε να μεταφέρει ένα γράμμα, αν τον είχε στο στρατό, και ο Γιώργος Καμίνης επέστρεψε τις κατηγορίες περί ανικανότητας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, δείχνοντάς του την πιάτσα των ναρκωτικών στο Πεδίον του Άρεως, που η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να απομακρύνει.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, που στις δύο θητείες του στο αξίωμα δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του προβλήματος (έχει στην αρμοδιότητά του την περίμετρο του Πεδίου του Άρεως, όπου τις νύχτες γίνεται το «νταραβέρι»), προχώρησε τώρα και σε άλλα βήματα, όπως το να μαζέψει επώνυμους Αθηναίους και να τους κάνει κοινωνούς (τουλάχιστον) αμφιλεγόμενων μεθόδων «περιορισμού της βλάβης» από τη χρήση ναρκωτικών.

Όπως τη δημιουργία «shooting rooms», δωματίων / κιοσκιών, όπου οι τοξικο-εξαρτημένοι θα βάζουν τον θάνατο στο σώμα τους με καθαρές σύριγγες και λαστιχάκια.

Η πρόταση αυτή σε συνάρτηση με το Πεδίον του Άρεως μοιάζει τουλάχιστον εξοργιστική.

Τα “shooting rooms” (supervised injection sites) στις ελάχιστες χώρες της Ευρώπης που υπάρχουν, είναι κοντά σε δομές υγείας ή χώρους αποκλειστικά επαγγελματικής δραστηριότητας – όχι δηλαδή κοντά σε κατοικίες.

Και προφανώς ΔΕΝ τοποθετούνται στο μεγαλύτερο πάρκο μίας πρωτεύουσας, το οποίο  προορίζεται για την αναψυχή τουλάχιστον 400.000 ανθρώπων από τις γύρω πυκνοδομημένες γειτονιές.

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με αυτούς που έχουν τέτοιες ιδέες…

Ή δεν μένουν στην Αθήνα και τους είναι αδύνατο να καταλάβουν τις ανάγκες των κατοίκων της ή μπροστά στο να φανούν «προχωρημένοι», καίνε το δάσος για να προφυλάξουν το δέντρο.

Το Πεδίον του Άρεως, κύριοι, δεν είναι η χωματερή της πόλης, όπου θα εδραιώσετε την πιάτσα εμπορίου ναρκωτικών με την κατασκευή “shooting rooms”.

To Πεδίον του Άρεως πρέπει να είναι ένας χώρος ελεύθερος από το εμπόριο πρέζας για να μπορούν να το απολαμβάνουν παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, αθλητές, κυρίες με πέρλες, φρικιά, ντόπιοι, αλλοδαποί, τουρίστες, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΚΤΟΣ από αυτούς που εμπορεύονται τον θάνατο της σκέψης, των ιδεών, της δράσης και της αντίδρασης.

Οι πάντες ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ.

Τους μαφιόζους του θανάτου που εξαθλιώνουν ζωές πριν τις πάρουν οριστικά.

Όχι, κύριοι! Δεν θέλουμε “shooting rooms” στο Πεδίον του Άρεως. Θέλουμε να μαντρώσετε τους πρεζέμπορους και να δώσετε μία δεύτερη ευκαιρία ζωής στα θύματά τους.

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε τα «θέλω» ενός μέσου ανθρώπου;

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts