Πόσα δώρα είναι πολλά για τους ανθρώπους που αγαπάς;

gifts-1

Η Έμμα Τάμμινγκ δημιούργησε σκάνδαλο πέρσι στη Μεγάλη Βρετανία όταν ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία με το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο δέντρο της «θαμμένο» κάτω από δώρα. Η λεζάντα στη  φωτογραφία έλεγε «μου αρέσει να κακομαθαίνω τα παιδιά μου τα Χριστούγεννα».

Δεκάδες εκατοντάδες χρήστες του Instagram άρχισαν να της επιτίθενται, κάνοντας λόγο για αναλγησία απέναντι στις οικογένειες που είναι φτωχές και δεν μπορούν να πάρουν ούτε ένα δώρο στα παιδιά τους ή για το γεγονός ότι θέτει τον πήχη πολύ ψηλά για τον μέσο όρο των Βρετανικών Οικογενειών. Κάποιοι πιο μετριοπαθείς, της σύστηναν να αλλάξει παιδαγωγική προσέγγιση απέναντι στα παιδιά της, αφού με τέτοιες κινήσεις τους δημιουργεί τη αυταπάτη ότι σε όλη τους τη ζωή θα υπάρχει ένα δέντρο με υπερπληθώρα δώρων να τους περιμένει.

gifts

Η Έμμα Τάμμινγκ δεν πτοήθηκε από τις επιθέσεις αλλά δέχτηκε μία από τις προσκλήσεις να εμφανιστεί στην τηλεόραση και να αντικρούσει ζωντανά τις κατηγορίες. Στο Channel 4 δήλωσε ότι 364 ημέρες το χρόνο είναι μία φυσιολογική μαμά που δεν δίνει μεγάλο χαρτζιλίκι στα τρία της παιδιά (δύο κόρες και έναν γιο) αλλά τους αγοράζει μόνο τα απαραίτητα για το σχολείο. Την ημέρα των Χριστουγέννων όμως «ναι, θέλω να τα κακομαθαίνω!».

Η Τάμμινγκ διατηρεί ένα μικρό ξενοδοχείο στην εξοχή. Η οικογένειά της δεν είναι ούτε πλούσια ούτε φτωχή αλλά απλά λατρεύει τα Χριστούγεννα. Η Έμμα ξεκινά να αγοράζει δώρα από τον Ιούλιο, τα οποία διατηρεί τυλιγμένα επί μήνες. Ποτέ δεν της φαίνονται αρκετά γι αυτό και τον Δεκέμβριο αποφεύγει να πηγαίνει στα μαγαζιά γιατί πιστεύει ότι δεν θα μπορέσει να συγκρατηθεί από το να αγοράσει ακόμα περισσότερα δώρα. Τα δώρα δεν είναι πάντα μεγάλης αξίας. Άλλωστε η Τάμμινγκ δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει τα παιδιά της, δαπανώντας πολλά λεφτά.

«Εκείνο που απολαμβάνω είναι η έκφραση του προσώπου των παιδιών μου, όταν ανοίγουν το περιτύλιγμα. Είναι εικόνες χαράς που δεν ανταλλάσσω με τίποτα, όσο κι αν με κατηγορούν κάποιοι. Στο κάτω κάτω, όποιος δεν θέλει να βλέπει τα δώρα που δίνω στα παιδιά μου, απλά ας προσπεράσει τις φωτογραφίες μου».

christmas-presents3

Η Έμμα Τάμμινγκ φέτος αγόρασε ακόμα περισσότερα δώρα για τα παιδιά της (πάνω από 300!) και ανέβασε πάλι τη σχετική φωτογραφία στο Instagram. Έχει ενδιαφέρον ότι αυτή τη φορά δεν είχε τόσα αρνητικά σχόλια. Ίσως γιατί ο κόσμος απλά προσπέρασε, ίσως γιατί ο καθένας θα ήθελε να ήταν Άγιο Βασίλης, έστω κι αν οι περισσότεροι θα θέλαμε να χαρίζαμε χαρά και πέραν της οικογένειας μας…

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts