6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης

Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου Αιτωλοακαρνανίας, διοργανώνει τον 6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας (3) τρία ποιήματα, (ελεύθερο θέμα), που δεν έχουν εκδοθεί σε ποιητική συλλογή (σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο).

Οι συμμετοχές αποστέλλονται στο E-mail της Βιβλιοθήκης Σπάρτου: vivliothikispartou@gmail.com.

Η αποστολή των συμμετοχών, πρέπει να γίνεται από E-mail που ΔΕΝ φαίνονται τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου, τα οποία θα αποστέλλονται σε δεύτερο ξεχωριστό αρχείο. Στο πρώτο αρχείο θα υπάρχουν τα τρία ποιήματα και το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου και η αποστολή θα πρέπει να γίνει το διάστημα από 3/2/2024 έως 5/4/2024.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι όροι του διαγωνισμού πρέπει να τηρούνται με ακρίβεια, για να μην υπάρχουν αποκλεισμοί συμμετοχών. Ο διαγωνισμός θα έχει τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση, η κριτική επιτροπή, αποτελείται από την φιλόλογο Νικολέττα Τζουμερκιώτη, και τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης, με επικεφαλής την φιλόλογο Λευκοθέα Κακαρούνα. Στην πρώτη φάση θα επιλεγούν οι πενήντα (50), καλύτερες συμμετοχές.

Στην δεύτερη φάση η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελείται (με αλφαβητική σειρά):

1. Βασιλείου – Πέτσα Βέρα
Ποιήτρια – Στιχουργός

2. Δάγλας Γιώργος
Εκδότης – Ποιητής

3. Παπακωνσταντίνου Ηλίας
Ποιητής – Στιχουργός – Συγγραφέας

4. Χριστιά Βαρβάρα
Ποιήτρια

5. Χρονιάρη Μαρία
Ποιήτρια

Τα μέλη της δεύτερης κριτικής επιτροπής, θα μελετήσουν τα ποιήματα των πενήντα πρώτων συμμετοχών και θα αποστείλουν στην Βιβλιοθήκη Σπάρτου, ο καθένας ξεχωριστά, την πρώτη δεκάδα της επιλογής του. Στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, η εθελοντική ομάδα, που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης Σπάρτου Αιτωλοακαρνανίας και προεδρεύει του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης, θα βγάλει τα τελικά αποτελέσματα. Επικεφαλής της ομάδας του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης, θα είναι η Εικαστικός και Ποιήτρια Μαρία Σταμάτη.

Τα αποτελέσματα, θα δημοσιευτούν στα τέλη Ιουλίου και οι νικητές θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς ή ηλεκτρονικώς. Στους νικητές του διαγωνισμού ποίησης, θα δοθούν (3) βραβεία και (5) τιμητικοί έπαινοι. Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου θα εκδώσει ποιήματα των βραβευμένων, των τιμηθέντων και των διακριθέντων του διαγωνισμού (50 συμμετοχές), σε συλλεκτική Ανθολογία, προς το τέλος της χρονιάς.

Τα ποιήματα των συμμετοχών δεν επιστρέφονται.

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts