Το πάρκο των πηγαδιών στη Λακωνία

7070

του Γιάννη Γιαννακόπουλου.

Στα Νιάτα της Λακωνίας υπάρχει ένα ιδιαίτερο και μοναδικό πάρκο στην Ελλάδα, που αντί γα δένδρα, είναι διάσπαρτο από πηγάδια!

7064

7071

Η περιοχή άρχισε να κατοικείται τον 16ο αιώνα. Τότε ήταν που εντοπίστηκε νερό στον συγκεκριμένο χώρο και άρχισαν σιγά-σιγά να κατασκευάζονται τα πηγάδια. Έως τα μέσα της δεκαετίας του 1960, η ύδρευση του χωριού γίνονταν από το νερό αυτών των πηγαδιών που ήταν περίπου 85.

7058

7059

7060

Τα πηγάδια ήταν ιδιωτικά και με την πάροδο των χρόνων ανήκαν σε όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες λόγω κληρονομιών. Όταν επήλθε κορεσμός, η κοινότητα δημιούργησε ένα μεγάλο πηγάδι που ήταν κοινόχρηστο και κάλυπτε τις ανάγκες όσων δεν διέθεταν ιδιωτικό.

7049

7052

7071

Όταν τα Νιάτα απέκτησαν δίκτυο ύδρευσης, τα πηγάδια παρέμειναν και δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο πάρκο που αποτελεί ιδιαίτερο αξιοθέατο και χώρο αναψυχής.

 

The following two tabs change content below.

Γιάννης Γιαννακόπουλος

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος αγαπά τα ταξίδια και τη φύση. Οι φωτογραφίες του είναι 100% φυσικές, καθώς δεν πιστεύει στα προγράμματα επεξεργασίας παρά μόνο στα παιχνίδια του φωτός και στη μαγεία της στιγμής.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts