‘Φύγε!’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Θέλει τέχνη η φυγή. Να κοιτάς την αλήθεια κατάματα, έχοντας μόνο το παρόν κοντά σου. Το μέλλον άδηλο και συ, δυστυχώς, δεν έχεις το χάρισμα της Πυθίας. Μη βαυκαλίζεσαι με την όμορφη ανάμνηση ψεύτικων στιγμών ευτυχίας. Αληθινές θα ήταν, μόνο, αν διαρκούσαν!

Τρέξε. Μακριά απ’ όσους αδυνατούν να συντονιστούν με την αύρα, την ενέργειά σου. Τρέξε. Να δημιουργήσεις νέες ιστορίες για σένα, να βάλεις νέα τοπία ζωής στην ψυχή σου. Φρόντισε την ψυχή σου, μην περιμένεις να το κάνουν άλλοι για σένα. Βρες ομόκεντρους κύκλους να βαδίζεις. Να στοχεύεις στο κέντρο, στην ουσία της ζωής. Οι άλλοι, τελικά, σε μπερδεύουν, χάνεις χρόνο ψυχής. Ανακατεμένες καμπύλες που, ίσως, συμπίπτουν για λίγο, αλλά, τελικά, σ’ εκτροχιάζουν. Μη χάνεις στόχο. Και μην κοιτάς πίσω…

Φύγε! Για να μη μετουσιώνεις σ’ ενοχές το ψέμα των άλλων.

(Φωτογραφία: Yann Coeuru@flickr) 

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts