Η κλεψύδρα

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Είναι μικρή και εύθραυστη. Την κρατώ και κοιτάζω αφηρημένα τη χρωματιστή άμμο που χάνεται αργά και περνά από το στενό στόμιο προς τα κάτω…

Την έχω χρόνια την κλεψύδρα. Κάπου στο βάθος ενός συρταριού αφημένη πρόχειρα, ίσως και εσκεμμένα ξεχασμένη. Ήταν δώρο φοιτητικό, αλλά μου προκαλούσε άγχος, παρά χαρά. Τις μέρες αυτές, λόγω της αναγκαίας αναδιάταξης χώρου σε βιβλιοθήκες και συρτάρια, τη βρήκα ξανά. Και στάθηκα να την κοιτάζω, να γυρίζω τις βάσεις της, παρατηρώντας τον χρόνο που κυλάει, άλλοτε αργά, άλλοτε γρήγορα, ανάλογα με τη διάθεση και τις συνθήκες.

Στην κλεψύδρα αρχίζω και βλέπω μορφές. Τους ανθρώπους μου που αγάπησα, αυτούς που αγαπάω, όσους αλληλοπροδοθήκαμε, εκείνους που ήρθαν στη ζωή μου και επούλωσαν κενά πληγωμένα και ξεχασμένα, αλλά και αυτούς που κοίταξαν μέσα μου περαστικοί και εξαφανίστηκαν.

Στην κλεψύδρα διακρίνω ολόκληρη ζωή. Εικόνες και συναισθήματα. Όταν κάτι μου προκαλεί δυσφορία, την αναποδογυρίζω, αλλάζω επίτηδες, να μη σκέφτομαι. Αμέτρητη η άμμος, πώς μπορείς να διακρίνεις τους κόκκους της. Μοιάζει παιχνίδι ατελείωτο, την κοιτώ και με μετρώ, με επαναπροσδιορίζω, αξιολογώντας εαυτόν και άλλους.

Ο χρόνος κυλάει. Τοποθέτησα τη μικρή μου κλεψύδρα, τον μετρητή της ζωής μας στο πάνω ράφι, να την βλέπω, να μην ξεχνιέμαι και επιτρέπω στην άμμο να χάνεται έτσι άσκοπα.

Ευελπιστώ να γίνει σύμμαχος…

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts